Gå til sidens hovedinnhold

Patrik (9) søkte på sommerjobb som gravemaskinsjåfør

Og slik gikk det.

(SIDE2): Hva gjør man dersom man er 9 år gammel og elsker gravemaskiner? Da gjør man som Patrik Melheim, og søker på sommerjobb. Gutten fra Enebakk sendte nemlig søknad om sommerjobb til et lokalt transportfirma, og ba om én dags jobb i sommerferien.

- Det passer best siste uken i juni eller første uken i juli. Erfaring: 1 minutt med gravemaskin. Håper på positivt svar, skrev Patrik i sin søknad.

Positivt svar

Pappa Morten Melheim forteller til Side2 at 9-åringen fikk litt hjelp i skrivingen, og søkte ellers selv på nett for å finne ut hvordan en jobbsøknad utformes. Og erfaring hadde han altså.

- Det legges for tiden kloakk utenfor her. For at Patrik skulle ha litt erfaring, så fikk han lov å sitte på. Det filmet vi, så dermed ble det 1 minutt med arbeidserfaring. Det ga han en dag med jobb, forteller pappa.

Og Patrik fikk positivt svar på sin jobbsøknad til Skoveng transport:

- Søknaden er innvilget på grunnlag av din erfaring som maskinsjåfør. Jobben vil bestå i å være hjelpemann på Volvo Globetrotter FMX 500 g’2, står det blant annet i svarbrevet fra Skoveng.

Og mandag var Patrik i arbeid og gjennomførte sin sommerjobb. Det var noe 9-åringen koste seg med, han har brukt ettermiddagen til å snakke om hvordan dagen var, forteller faren.

- Jeg er veldig glad, det var sommerens høydepunkt, sier gutten selv til Side2.

Første ord var «truck»

En av Patriks lærere er gift med eieren av transport-selskapet, og dermed var det ingen tilfeldighet at Patrik søkte jobb akkurat der. Men interessen for gravemaskiner og andre tunge kjøretøy har gutten hatt så lenge foreldrene kan huske.

- Patrik er født i Karibia og snakket engelsk først. Han var vant til å se tungtransport utenfor hver dag. Han sa «truck» (lastebil), før han sa «mummy» og «daddy» (mor og far), forteller pappa Morten.

- Og det er det han alltid har hatt lyst til å drive med, så vi får nå se om det blir slik. Og det er jo fint å holde på med ting man liker å gjøre.

Og hva Patrik skal bli når han blir voksen?

- Jeg skal bli lastebilsjåfør når jeg blir stor, sier han sikkert til Side2.

Skryt

At bilde av jobbsøknad og svar ble lagt ut på Facebook, viser at folk også synes den unge arbeidstakeren er en tøffing. I løpet av få timer var brevet likt over 2000 ganger.

- Sånn skal det være!

- Så heldig gutt, han kommer garantert til å søke flere sommerjobber.

- Så sjarmerende! Kommer langt den karen der :)

Også transportselskapet får mye skryt for hvordan de håndterte søknaden.

- Herlig unge og herlig arbeidsplass.

- Tenk om alle firmaer var sånn.

Kommentarer til denne saken