Gå til sidens hovedinnhold

Stor oversikt: Dette er høstens matnyheter

Nye varianter av yoghurter, energibarer, ferdigretter og fruktdrikker er noen av nyhetene som skal friste oss i høstmørket.

(SIDE2): Tre ganger i året kommer det nye mat- og drikkeprodukter fra matvareprodusentene.

Tidligere i år har Side2 skrevet om nyheter som ble lansert i vinter og nyheter som ble lansert i mai.

LES OGSÅ: Side2 tester nye yoghurter: - Smaker som barnetannkrem

Nå er det duket for septemberlanseringer og dette er noen av nyhetene som kommer i butikk de neste ukene:

Orkla Confectionery & Snacks Norge

Sukkerfri IFA, Ballerina Drømmeduo og potetgull fra KiMs er blant nylanseringene til Orkla Confectionery & Snacks Norge. IFA-eskene kommer i smakene Salt lakris, Fruktig acerola og Frisk mynte. KiMs Venner Paprika er potetgull som inneholder 23 prosent fullkorn.

Ballerina Drømmeduo har to forskjellige smaker på fyll og på kjeksen. I tillegg relanseres alle variantene fra Ballerina-kjeks mens Pepita og Cremekjeks relanseres uten palmeolje. KiMs French Fries relanseres med 16 prosent mindre salt og nytt design.

Mondelēz International

For andre året på rad lanserer Oreo en ny smak i begrenset opplag: Oreo Strawberry Cheesecake flavour. Freia Premium frister med to nye varianter i sortimentet til Freia Premium med smakene Tranebær & Pekan og Appelsin & Mandel. «Kvikk Lunsj Mørk Limited Edition» blir også lansert i høst og den tradisjonelle tursjokoladen har nå fått mørk sjokolade.

Andre sjokoladenyheter er Freia Melkesjokolade limited editions i utvalgte butikkjeder; Freia Melkesjokolade med Daim og salt lakris og Freia Melkesjokolade Sjokomais. I tillegg tilbyr Freia nå Freia Melkesjokolade og Firkløver i format på 60 gram. En annen Freia-nyhet er Gelé-kit med Freia Gelé-Tog. Pakningen inneholder tre togformer og tre pakker Freia Gelé med forskjellig smak.

Fjordland og Yoplait Safari

Fjordland lanserer en ny middagsrett med fiskekaker fra Lofoten, råkost av kål og gulrøtter, potet og smeltet smør. Andre nyheter er kremet «Torskegryte med rotgrønnsaker» og «Kylling og ris – à la risotto».

Yoplait Safarai lanserer et porsjonsbeger med vaniljeyoghurt og fruktmos i et sidekammer. Dette er most frukt uten tilsatt sukker, som kan spises for seg eller helles over yoghurten. «Yoplait Safari + Frukt» kommer i to smaker: Eple & Jordbær og Eple & Banan. I tillegg kommer nå Safari Bananyoghurt i stort beger.

Synnøve Finden

Meieriprodusenten lanserer en ny Gresk yoghurt med smak av mango og pasjonsfrukt. En annen nyhet er osten Gouda Premium. Synnøve Finden kommer også med et nytt frokostkonsept: «Early Bird» - spiseklare frokostprodukter.

I tillegg forteller Synnøve Finden at de i julesesongen kan friste med to julevarianter i ostedisken: «Vellagret» - en gulost som har fått lov til å ligge og modne seg ekstra lenge, samt «Fløtemys med kanel» som også har vært i handelen for noen år siden.

Findus

Nyheter fra Findus høsten 2016 er blant annet «Lettpanert torsk med sitron og pepper» og «Lettpanert torsk med franske urter». Findus lanserer også flyndrefisken rødspette inn i frysedisken med pakninger på 300 gram og de tilbyr nye pakninger med torskefileter på 1,7 kilo.

Orkla Foods Norge

TORO kommer med nyheten TORO Miks for Kyllingpanne - kremet saus med urter, vårløk og gulrot, samt nyheten TORO Dessert i tre ulike varianter: TORO Panna Cotta, TORO Sjokolademousse og TORO Creme Brûlèe.

I høst lanserer også SaritaS Butter Chicken - en kremet saus med cashewnøtter. Pizzamerket Big One kommer med en tacovariant: Big One El Taco Real med hot tacokjøttdeig, grønn chili og rømme.

NorgesGruppen

Kommunikasjonssjef i NorgesGruppen, Kine Søyland, kan fortelle at de kommer med godt over 100 nyheter innenfor sine egne merker som inkluderer blant annet Jacobs Utvalgte, Eldorado, Fersk og ferdig og First Price. Blant nyhetene finner vi Jacobs Utvalgte med Crispy duck-kit, nye lakriskuler med smak av havsalt og en ny gourmet-iskrem med karamell. Eldorado kommer med 10 nyheter, blant annet Eldorado Kvarg Zero med smakene jordbær og vaniljesmak og med mango og pasjonsfrukt.

Det samme merket kommer også med en ny nøkkelhullsmerket frokostblanding: Müsli Fullkornshjerter. «Folkets» kommer med flere nyheter innenfor middagssegmentet inkludert en egen Hardangerlam-serie og tilbehør som «Folkets kremete rotgrønnsaker». Innen merket «Fersk og Ferdig» kommer det blant annet to nye porsjonsgrøter: flerkornsgrøt med eplebiter og gresskarfrø, og byggrynsgrøt med quinoa.

Gilde og Prior (Nortura)

I høst relanserer Gilde flere av sine bestselgende middagsprodukter med nytt design og nye resepter. I Gilde saftige karbondader, Gilde ekte norske kjøttkaker og Gilde svenske kjøttboller har de nå fjernet E-stoffer samt redusert saltinnholdet i karbonadene og kjøttbollene med over 11 prosent. De svenske kjøttbollene har fått glutenfri kavring og er nå også et alternativ for glutenallergikere.

I tillegg har Gilde laget økologiske alternativer til noen av sine mest solgte produkter: Gilde økologiske kjøttkaker, Gilde økologiske karbonader, Gilde økologisk karbonadedeig og Gilde økologisk høyrygg blir nå å finne i butikkhyllene hos REMA 1000. Prior lanserer kalkunbacon som inneholder 70 prosent mindre fett enn vanlig bacon. Fra september kommer Prior-serien «Litt av en Kylling» tilbake i alle NorgesGruppens butikker med nyheten «Grillede vingeklubber» med tre ulike smaker.

REMA 1000

I en pressemelding skriver butikkjeden at de lanserer nye supper som hvor du selv tilsetter grønnsaksblanding eller ulike typer proteinkilder som kjøttboller og fisketerninger. Suppene kommer i variantene Blomkålsuppe, Thaisuppe, Fiskesuppe og Tomatsuppe.

En annen nyhet fra REMA 1000 er kjøttboller og pølser med grønnsaker. Kjøttbollene inneholder 40 prosent grønnsaker som består av gulrot og brokkoli i tillegg til kjøtt fra norsk storfe. I samarbeid med Leiv Vidar lanseres kjøttpølser, wienerpølser og grillpølser med 30 prosent grønnsaker av gulrøtter, blomkål og brokkoli.

Fra REMA 1000 kommer også Økologiske karbonader som er produsert i samarbeid med Gilde. Karbonadene er fri for melk og egg.

Friggs

Produsenten lanserer nå en ny maiskake med amarantfrø og urtesalt. I tillegg frister de med to nye økologiske og glutenfrie raw bars: Kakao & Mandel og Blåbær & Cashew. En annen Friggs-nyhet er to varianter av glutenfrie knekkebrød med smakene chia og valmuefrø, samt sesam og linfrø.

Sørlandschips

Chipsprodusenten frister i høst med «Poppa Chips» i tre ulike smaker: Spansk Paprika, Creme Fraiche og Mexican. I tillegg kommer nyheten «Poppa Popcorn» i to smaker Havsalt og Søtt&Salt.

En annen crispy fristelse er Sørlandschips Salt&Vinegar som bare selges i Meny-butikker. I samarbeid med REMA 1000 kommer det Økologisk Potetchips med smakene Havsalt og Økologisk Paprika.

TINE

Meierigiganten kommer med Sunniva-nyhetene: Sunniva Lett eple og Sunniva Lett eple og appelsin. Dette er fruktdrikker laget av 99,8 prosent frukt. Nå lanserer TINE også et nytt produkt i sin frukt- og grønnsaksjuiceserie Sunniva Supri: Sunniva Supri Eple, Fenikkel og Kiwi med blant annet 36 prosent grønnsaker.

TINE Youghurt Fyldig lanserer flere nye smaker, blant annet Blåbær, tranebær og sitron (4x125 gram). 14 Kesam lanserer en kesamnyhet med smak av pasjonsfrukt samt frøtopping. I tillegg lanseres 14 Kesam® Blåbær/Açai. Andre nyheter fra TINE er Biola Frukt+Grønt - den første smaksatte syrnede melken med 30 prosent mindre sukker enn lignede produkter på markedet og grønnsaker.

I høst kommer det også to nye YT Restitusjonsbarer: karamell og lakris. TINE tilbyr nå den aller første laktosefrie helmelken på det norske markedet: TINE Laktosefri Helmelk. Andre TINE-nyheter er «Nå Høstgryte» og kremostene «TINE Kremgo’ Lett» i to smaker: Naturell og Krydder.

Maarud

Maarud frister med flere popkornnyheter: «Popkorn Søt-variant» og «Gourmet Popkorn» hvor man finner en helt ny type maiskorn som under popping blir til en fin og rund soppformet popkorn. Og det er akkurat formen og utseendet som har gjort at det har fått det passende navnet «Mushroom popcorn», skriver Maarud i en pressemelding.

Sistnevnte kommer i smakene Havsalt med hint av olivenolje og Smørsmak med hint av havsalt. Superchips Cracked Pepper & Sourcream er en ny variant serien «Superchips». «Potetfries Salt» relanseres og Bacongull kommer nå med nytt krydder i større pose.

Nutrilett og Maxim

Nutrilett kommer en ny snackbar; Choco Caramel Biscuit. I tillegg lanseres også 1-pakk på våre barene Juicy Coconut og Cookie & Cream. Maxim utvider sin serie 40 % proteinbarer med to nye smaker; Chocolate Mint og Coconut & Lime. Maxim-barene blir først og fremst å finne på treningssentre.

Andre nyheter

Terra Chips er grønnsakschips i smakene Original (miks av rotgrønnsaker), Søtpotet og Blues (blåpotet Blå Kongo). Nyheter fra Helios er to varianter av økologisk og glutenfri havregrøt på boks med quinoa og china. De lanserer også en ny fruktmos: Eplemos med mango uten tilsatt sukker eller annen søtning.

Pesto-serien blir utvidet med en tomatbasert variant: «Piccante» med smak av chili. Alpro lanserer et sukkerfritt alternativ til yoghurt og en ny kokos- og sjokoladedrikk. Andre nyheter er «A.Vogels naturlige halspastiller med urter» som er uten kunstige aromaer, søtning eller fargestoffer.

Hoff lanserer Søtpotetstappe som er en miks av søtpotet og mandelpotet. En annen nyhet fra samme produsent er «Opphøgde Potteter Økologisk». Atkins lanserer baren «Peanut Caramel» på det norske markedet. Coop lanserte i sommer vegetarburgere og utvider nå serien «Coop Vegetardag» med produktene «pulled», «tacofyll» og «salatterninger». Produktene er basert på erteprotein og inneholder ingen ingredienser som kommer fra dyr.

Tidligere denne uken skrev Side2 om nyhetene fra Coca-Cola; Sprite Mynte, Bonaqua Pluss med kullsyre, vitamin B3 og smak av pære og melisse, og Bonaqua med smak av mango og te.

LES HELE SAKEN HER: Vi har smakt den nye Sprite-brusen - her er vår dom

Kommentarer til denne saken