Gå til sidens hovedinnhold

Syklist fikk alvorlige brann- skader da iPhonen eksploderte i lomma

- Jeg så en røyksky, og samtidig kjente jeg en brennende smerte, sier Gareth Clear.

(SIDE2): Gareth Clear (36) er en ivrig syklist bosatt i Sydney. Søndag var han ute på sykkeltur og falt av sykkelen sin, men fikk kun noen skrubbsår så han var raskt tilbake på sykkelen igjen.

Like etter så han røyk komme ut av baklommen, der han hadde mobiltelefonen sin, en iPhone 6.

- Jeg så en røyksky, og samtidig kjente jeg en brennende smerte, som om noen hadde dyttet en stor isblokk mot leggen min. Det var skikkelig smertefullt, sier Clear til The Daily Mail.

LES OGSÅ: Ikke gjør dette når du lader telefonen din

Smeltet telefon ga tredjegrads forbrenning

Telefonen hadde smeltet gjennom både buksa og shortsen. Clear slo telefonen for å fjerne den fra huden, og det var da han hørte et lite smell. Mobilen falt på bakken, og det fortsatte å komme røyk ut av den.

Clear hadde store smerter, men ventet til telefonen hadde avkjølt seg slik at han fikk den med seg videre.

På sykehuset fikk han beskjed om at han hadde tredjegrads forbrenning, og at han måtte få en hudtransplantasjon. Mobiltelefonen skal ha brent gjennom tre hudlag.

Fra sykeshussengen delte han et bilde av seg selv på Twitter og Instagram, og det tok ikke lang tid før han ble kontaktet av Apple, som nå undersøker hendelsen.

Selv sier Clear at han delte bildet for å advare andre, og at han ikke legger skylden på Apple.

- Dess større del mobiltelefonen tar av livene våre og dess flere mennesker som bruker dem uten bekymring for at noe kan gå galt, dess flere slike ting vil skje, sier Clear til The Sydney Morning Herald.

Anbefaler ikke å ha telefonen i lomma

Det skal ha vært litiumbatteriet i Clears iPhone som eksploderte. Apple bruker litiumbatterier fordi det veier mindre, lader mer effektivt og varer lengre.

Samtidig kan litiumbatteriene være sensitive overfor slag og spark, fordi det kan skade de tynne delene som separerer de ulike delene i batteriet. Det sier en talsmann for det statlige forbrukerorganet Australian Competition and Consumer Commission. De anbefaler derfor at man ikke oppbevarer mobiltelefonen i lomma.

Lignende episoder har også skjedd i Norge. Privatpersoner har opplevd at mobiltelefonen eksploderte mens de holdt den i hånda eller de hadde den i lomma.

I Bodø eksploderte en mobiltelefon i november 2015, mens de lå på lading over natta.

Mads Bernhoft ved Salten politidistrikt minnet da om at brann eller eksplosjon i forbindelse med lading av mobiltelefoner har skjedd før.

- Og det kommer til å skje igjen. Når vi vet at mange lader mobilen om natta eller uten tilsyn, vet vi at det er en risiko forbundet med dette, uttalte Bernhoft.

LES OGSÅ: Adele stoppet konsert for å kjefte på publikummer som filmet

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken