Gå til sidens hovedinnhold

Filmene du må se i 2008

Her er noen av filmene du kan glede deg til neste år.

(SIDE2): Det er i dag 77 dager til vi går inn i et nytt filmår. Ifølge Slashfilm.com vil det komme omtrent 500 filmer fra Hollywood neste år.

Du vil neppe se alle disse. Men her er noen av filmene du kommer til å høre mye om og som vil markere seg i 2008:

«The Other Boleyn Girl»
Denne filmen får vi se 7. mars. Scarlett Johansson og Natalie Portman spiller to søstre som kjemper om kjærligheten til kong Henry VIII.

«Spiderwick Chronicles»
14. mars har denne filmen norsk premiere. Den handler om en familie som havner i en fantasiverden full av merkelige skapninger.

«10.000 f.Kr»
Roland Emmerich («The Day After Tomorrow», «Independence Day») har regi, så dette blir spektakulært. Den handler om en mammutjeger som skal redde flokken. Filmen har premiere 14. mars.

«Wanted»
Angelina Jolie og Morgan Freeman har to av rollene i filmen som har premiere 28. mars. Filmen handler om en ung mann som oppdager at faren er en snikmorder.

«Jernmannen»
30. april får vi møte Iron Man. Filmversjonen av tegneserien byr på skuespillere som Robert Downey Jr. og Gwyneth Paltrow.

«Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull»
Dette er filmen vi gleder oss mest til neste år. Det etterlengtede gjensynet med Indiana Jones kommer 22. mai.

LES MER: Dette gleder vi oss mest til

«Sex og singelliv»
Jentene fra «Sex og singelliv» har også blitt savnet av mange. 30. mai er de tilbake i filmversjon.

«Mamma Mia!»
Filmversjonen av ABBA-musikalen får premiere 11. juli. Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth og Stellan Skarsgård er noen av skuespillerne i filmen.

«Legenden om Narnia - Prins Caspian»
31. juli får vi igjen se de fire søsknene besøke Narnia. Nå styres landet av en ond mann, selv om tronen tilhører unge Caspian.

«Choke»
Chuck Palahniuk («Fight Club») har skrevet boken filmen er basert på. Den handler om en mann som later som han kveles på restauranter, før han tar pengene til de som redder ham.

«The Happening»
Til sommeren får vi se en ny film av M. Night Shyamalan. Dette skal være hans beste manus siden «Den sjette sansen». Den handler om en familie som rømmer fra en naturkatastrofe.

«The Incredible Hulk»
Edward Norton har skrevet manus og spiller hovedrollen som Bruce Banner. Du får se igjen den grønne superhelten 27. juni.

«Wall-E»
Pixar-filmen handler om roboten Wall.E som jobber med å plukke søppel. En dag innser han at han kan gjøre noe annet. Sammen med Eve reiser han på et spennende eventyr. Filmen har premiere 29. august.

«The Dark Knight»
Sommeren neste år får vi igjen møte Batman. Christian Bale gjentar rollen og fortsetter kampen mot kriminalitet.

«James Bond 22»
I november får vi et nytt eventyr med agent 007. Daniel Craig skal igjen spille helten.

«The Changeling»
Clint Eastwood har hatt stor suksess som regissør. Det er derfor ingen grunn til å tro annet enn at dette blir bra. Filmen handler om en gutt som kidnappes, men kommer trygt tilbake. Moren (Angelina Jolie) tror imidlertid ikke barnet er hennes.

«Harry Potter og halvblodsprinsen»
Den nest siste filmen om Harry kommer til høsten. David Yates står igjen for regien når Harry begynner på sitt sjette skoleår.

«The Curious Case of Benjamin Button»
Brad Pitt spiller hovedrollen i filmen. Den handler om en mann som fødes som gammel og blir yngre og yngre med årene.

«Engler og demoner»
Likte du «Da Vinci-koden», kan du glede deg til denne. Tom Hanks spiller Robert Langdon i tiden før «Da Vinci-koden».

«Star Trek»
I desember kan sci-fi-fans glede seg til å se filmen som tar for seg unge Kirk og Spock.

«Australia»
Baz Luhrmann er endelig tilbake som regissør. Han har fått med seg Hugh Jackman og Nicole Kidman i filmen som handler om en kvinne kjemper for å beholde ranchen sin.

«Brüno: Delicious Journeys Through America for the Purpose of Making Heterosexual Males Visibly Uncomfortable in the Presence of a Gay Foreigner in a Mesh T-Shirt»
Likte du Borat, bør du glede deg til denne filmen. Sacha Baron Cohen er tilbake med en komedie om en homofil, østerriksk TV-reporter.

Kilder: Slashfilm.com, Filmweb.no