Gå til sidens hovedinnhold

Slik overlever du en skrekkfilm

Det virker kanskje usannsynlig, men før du vet ordet av det, havner du midt i en skrekkfilm. Her er ti tips du må følge for å overleve.

(SIDE2): I skrekkfilmene er det alltid noen som har det vanskeligere enn andre. Her er tipsene som gjør at du unngår problemer og overlever:

Ikke stol på de lokale innbyggerne
Det er selvsagt lurt å være hyggelig mot nye mennesker, men noen ganger bør du ikke stole på innbyggerne i den lille byen du kommer til. Howie i «The Wicker Man» (1973/2006) er et eksempel på hvorfor du bør sky de lokale. «Children of the Corn» (1984) viser at du faktisk ikke bør besøke den lille byen i det hele tatt.

Unngå ukjente grotter
Ikke gå inn i en grotte som kan inneholde skumle, menneskeetende vesener. Personene i «The Cave» (2005) begår denne feilen - og angrer bittert. Hvis du absolutt er nødt undersøke en grotte, må du være ordentlig forberedt på forhånd. Du bør for eksempel ikke gjøre som jentene i «The Descent» (2005). De tar ikke med seg kart i grotten, og ender opp som bytter for noen gale kryp i mørket.

Følg veien
Motorveien er kanskje kjedelig og det kan være mer spennende å kjøre langs de små landeveiene. Men hvis du plutselig får motorstopp langs den øde veien, har du problemer. Bare se på paret i «Vacancy» (2007), som havner på et motell hvor de finner en video full av drap som har skjedd på rommet deres.

Ikke sitt på med fremmede
Tror du at du kan stole på noen bare fordi de går på samme skole som deg? Feil! «Wind Chill» (2007) viser at selv de søteste gutter bare vil lure deg, slik at du havner i en skog full av skumle spøkelser. Og hvis du lurer - ja, gutten velger å kjøre på den øde landeveien i stedet for på motorveien.

Flytt!
Hvis møblene begynner å bevege på seg og du hører konstant dunking i rørene, bør du ta hintet og flytte. Du har alt å tape på å bli igjen i huset. Se bare på familien i «Poltergeist» (1982) og «The Changeling» (1980).

Kast ut TV-en
«Poltergeist» er et eksempel på at TV-en er et farlig medium. Også «The Ring» viser at du bør unngå både TV-en og videokassetter.

Ikke stol på gamle folk
Gamle er ikke alltid søte mennesker som lager vafler og drikker kaffe. I «Skeleton Key» (2005) viser det seg nemlig at de gamle slett ikke er til å stole på.

Følg magefølelsen
Har du en sterk følelse av at flyet kommer til å eksplodere, bør du forlate det. Det er nok Alex i «Final Destination» (2000) glad for at han gjør - selv om det fører til at Døden begynner å forfølge ham og vennene hans.

Ikke bli venn med naboen
Naboer kan være slemme vesener. I «Rosemary’s Baby» (1968) tror Rosemary at de vil hjelpe henne med den vanskelige graviditeten, men etter hvert skjønner hun at noe er galt. Også i «The Glow» (2002) viser naboene seg å være ute etter noe ganske annet enn et vennskap.

Ikke stikk av etter en påkjørsel
Driver du villmannskjøring og kjører på en person i veikanten, må du ikke stikke av etterpå. Det kan føre til at både du og vennene dine mister livet. Et eksempel på det, finner du i «I Know What You Did Last Summer».

Kilder: Imdb.com