Gå til sidens hovedinnhold

Stjernenes skremmende fortid

Flere av stjernene som i dag er kjent fra sjangre som komedier, musikaler og pirat-filmer har prøvd seg i grøssere.

(SIDE2): Fredag kan du igjen se en gal morder på kino, når «Halloween» har norsk premiere. Dette er den niende «Halloween»-filmen i rekken.

En rekke av dagens mest kjente skuespillere har også spilt i mer eller mindre skumle filmer.

Jim Carrey
Flere år før han slo gjennom som komedieskuespiller, spilte Jim Carrey i grøsserkomedien «Once Bitten» (1985). Her spiller han en gutt som fristes av en grevinne - som viser seg å være en vampyr.

Jennifer Aniston
Året før Jennifer Aniston slo gjennom med «Friends», spilte hun i grøsserkomedien «Leprechaun». Her spiller hun en bortskjemt tenåring som flytter med faren sin. Hun oppdager at en leprechaun - en irsk alv - er stengt inne i kjelleren. Da han settes fri, viser han intet hensyn til andre.

Brad Pitt
Brad Pitt spilte en slemming i «Cutting Class» i 1989. Her møter vi en jente som er sammen med Dwight (Pitt). Samtidig forelsker Brian seg i henne. Begge guttene har voldelige tendenser - og snart skjer det flere drap i byen. Hvem er morderen?

John Travolta
I 1975 spilte John Travolta i «The Devil’s Rain». Filmen handler om satanister med grusomme krefter. I filmen får blant annet Travolta ansiktet smeltet.

Året etter spilte han i en av tidenes beste grøssere. «Carrie» handler om en jente som blir mobbet, men til slutt får nok. Travolta har rollen som får begeret til å renne over. I Carries første og mest lykkelige øyeblikk i livet, heller han griseblod over henne.

Kevin Bacon
En av Kevin Bacons første filmroller, var i «Fredag den 13.» (1980). Her spiller han en av de uheldige ungdommene som må bøte med livet - på en svært blodig måte.

Patricia Arquette
Lenge før «Medium» (1987), spilte Patricia Arquette i «A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors». Her spiller hun en jente som stadig får besøk av Freddy Krueger i drømme. Men hun finner ut at hun kan kjempe mot ham.

Demi Moore
I 1982 spilte Demi Moore i «Parasite». Handlingen foregår i fremtiden - nærmere bestemt 1992. Her møter vi en jente (Moore) som ved et uhell skaper en enorm drapsparasitt.

Johnny Depp
I Johnny Depps debutfilm «A Nightmare on Elm Street» (1984), spiller han en av ungdommene som jages av Freddy Krueger. Han er ikke en av de heldige som overlever.

Kilder: Entertainment Weekly, Imdb.com, People.com.