Gå til sidens hovedinnhold

Ikke anbefalt for reddharer

Dette er ikke tips som egner seg for reddharer. Her er noen av tidenes beste grøssere.

(SIDE2): Onsdag er det Halloween, men allerede denne helgen starter mange feiringen av årets mest uhyggelige høytid.

Uansett om du har planer om å kle deg i skumle kostymer eller boikotter hele tradisjonen, kan en skummel film passe bra i helgen. Kveldene har blitt mørke og kalde, og en god grøsser er aldri så skummel som nettopp i høstmørket.

Her er noen gode grøssere vi kan anbefale:

«The Shining»
En lykkelig familie skal passe på et tomt hotell over vinteren. Men hotellet viser seg å være hjemsøkt. Access Hollywood kårer denne til tidenes beste grøsser.

«Psycho»
Filmen om den gale motelleieren Norman Bates, er tidenes beste grøsser, ifølge Imdb.coms brukerkarakterer. Den er nummer 21 på listen over tidenes beste filmer.

«Den sjette sansen»
Psykologen Malcolm Crowe skal hjelpe unge Cole, som sliter med psykiske problemer. Snart viser det seg at gutten kan se døde mennesker.

«Exorsisten»
Regan går raskt fra å være en søt jente til å bli en grov og uskikkelig drittunge. Snart skjønner moren at datteren ikke lenger er seg selv, og hun tilkaller en eksorsist.

«Riget»
Lars von Triers grøsser tar for seg Rikshospitalet i Danmark. Her oppdages et spøkelse, en mor føder en merkelig skapning og det skjer mye mystisk i korridorene. «Riget» regnes som en miniserie, så du bør ta deg god tid hvis du skal se den.

«The Ring»/«Ringu»
En ung journalist skal undersøke en mystisk videokassett. Alle personene som ser innholdet på kassetten, dør etter syv dager. Hva er grunnen til det?

«The Others»
Grace har to barn som lider av lysallergi. Derfor er det alltid mørkt i huset deres. En dag kommer tre tjenestefolk på døren. Barna forteller dem at de ikke er alene i huset.

«Rosemary’s Baby»
Rosemary og Guy flytter inn i drømmeleiligheten, og snart blir Rosemary gravid. Alt går bra, helt til naboene begynner å blande seg inn.

«Fuglene»
Kan en flokk med fugler bli skummel? Ja, absolutt! I Alfred Hitchcocks «Fuglene» går fuglene berserk og angriper menneskene.

«Dark Water»/«Honogurai mizu no soko kara»
En kvinne flytter inn i en ny leilighet sammen med datteren. Hun oppdager fort at ikke alt er som det skal. Vannet lekker konstant fra den tomme leiligheten over dem og hun hører stadig barneskritt som ikke skal være der.

«Carrie»
Carrie kommer fra et strengt, religiøst hjem og er ikke som de andre jentene på skolen. Mange år med mobbing til tross, Carrie prøver å bli normal. Men idet alt ser ut til å ordne seg, går hennes verden i knas - og Carrie sverger hevn. Denne filmen er like sørgelig som den er skummel.

«The Changeling»
John Russell mister datteren og kona i en bilulykke. Nå har han flyttet til et nytt hus. Det tar ikke lang tid før han skjønner at noe er galt. Etter å ha fått et medium på besøk, forstår han at han ikke er den eneste som bor i huset.

«Poltergeist»
Familien Freelings liv forandrer seg drastisk da mystiske ting begynner å skje i huset. Møblene beveger på seg og yngstedatteren Carol Anne hevder hun kan prate med vesener i TV-en. Men hvorfor skjer dette?

Kilder: Imdb.com, Accesshollywood.com, Wikipedia