Gå til sidens hovedinnhold

Er dette Oscar-vinnerne?

Allerede nå tror mange de vet hvilke filmer som vil vinne Oscar neste år. Se hvilke de er.

(SIDE2): Det er riktignok bare oktober, men allerede nå er det mulig å gjette noen av filmene som vil dominere neste års Oscar-utdeling.

MSNBC.com har plukket ut noen av filmene du trolig vil høre mye om i tiden fremover.

«Charlie Wilson’s War»
Når Tom Hanks, Julia Roberts og Phillip Seymour Hoffman står på samme rolleliste, er det ingen tvil om at filmen vil gjøre det bra. Også regissøren er en tidligere Oscar-vinner, nemlig «The Graduate»-regissør Mike Nichols.

Filmen er basert på den sanne historien om kongressmannen Charlie Wilson (Hanks). På 1980-tallet samarbeidet han med en CIA-agent (Hoffman) og en rik kvinne (Roberts). Deres arbeid var delvis med på å felle Sovjetunionen og å stoppe den kalde krigen.

«Charlie Wilson’s War» har norsk premiere 1. februar.

«Sweeney Todd»
Tim Burtons nye film er basert på en populær musikal. Johnny Depp har hovedrollen som barbereren som slakter sine kunder. Musikken er skrevet av den kjente Broadway-komponisten Stephen Sondheim.

I tillegg til Depp, finner vi blant annet Helena Bonham Carter, Alan Rickman og Sacha Baron Cohen på rollelisten.

Filmen har norsk premiere 22. februar.

192648

«Youth Without Youth»
Francis Ford Coppola er tilbake som regissør, ti år etter at han sist regisserte en film.

Tim Roth og Matt Damon har to av rollene i filmen. Den handler om professoren Dominic Matei (Roth) som overlever å bli truffet av lynet. Han beholder sin kunnskap, men aldringsprosessen stopper opp.

«American Gangster»
Ridley Scott har tidligere regissert suksesser som «Alien», «Thelma & Louise» og «Gladiatoren». Nå er han klar med en ny film. Denzel Washington og Russell Crowe er skuespillere som ofte spiller i Oscar-filmer, og dette er neppe et unntak.

Filmen handler om Frank Lucas (Washington) som er sjåfør for en av de ledende kriminelle i New York. Da sjefen dør, tar Frank over lederrollen. Crowe spiller en politimann som blir besatt av å fengsle Frank.

«American Gangster» har norsk premiere 23. november.

193996

«Atonement»
Keira Knightley og James McAvoy spiller et par som rives fra hverandre når Cecilias (Knightley) søster beskylder Robbie (McAcoy) for å være kriminell.

Regissør Joe Wright har tidligere gjort seg bemerket med «Stolthet og fordom» - også den med Knightley i hovedrollen.

Filmen har premiere i Norge 11. januar.

185898

«I`m Not There»
Regissør Todd Haynes’ nye film har et stjernelag på rollelisten: Cate Blanchett, Richard Gere, Heath Ledger, Christian Bale, Michelle Williams, Julianne Moore og Ben Whishaw - sistnevnte kjent som hovedrolleinnehaver i «Parfymen».

Seks skuespillere skal ta for seg ulike deler av Bob Dylans musikalske karriere. Mest oppmerksomhet hittil har Cate Blanchett fått for sin tolkning av musikeren.

«I`m Not There» har ikke fått noen norsk premieredato ennå.

«No Country For Old Men»
Coen-brødrenes nye film har norsk premiere 8. februar. Tommy Lee Jones og Woody Harrelson er to av de mest kjente navnene på rollelisten.

Filmen handler om en mann som finner to millioner dollar i kontanter, i tillegg til heroin og en trailer omringet av døde menn. Han tar pengene - men får med det en gal morder etter seg.