Gå til sidens hovedinnhold

Hollywood i kø for Theo van Gogh

Da Theo van Gogh ble drept, ble Hollywood interesserte i regissøren.

(SIDE2): Den nederlandske regissøren Theo van Gogh var et ukjent navn i USA frem til han ble myrdet av muslimske ekstremister.

Nå har Hollywood oppdaget talentet hans. Ifølge The Guardian står amerikanerne nå i kø for å få lage nyversjoner av van Goghs filmer.

Tre filmer
Neste helg har den første nyversjonen premiere. Egentlig var det meningen at van Goghs selv skulle lage den amerikanske versjonen av «Interview». Steve Buscemi tok over da van Gogh ble drept.

Dette er den første av tre nyversjoner av de nederlandske filmene.

Stanley Tucci er for tiden i gang med etterarbeidet til «Blind Date». Den opprinnelige filmen hadde premiere i 1996. John Turturro skal regissere «1-900», som er basert på van Goghs «06/05» fra 2004.

Drømte om USA
Van Gogh hadde en drøm om å gjøre det stort i USA.

- Det er et ironisk faktum at Theo ble kjent som filmskaper etter sin død, mens han ikke hadde noen særlig suksess i live. Nå tar vennene runden, drikker champagne og møter interessante folk og produserer en film etter en annen - filmer han prøvde lenge og hardt å få laget i USA, sier Emile Fallaux, tidligere leder for filmfestivalen i Rotterdam, ifølge The Guardian.

Men allerede i 2003 var det aktuelt å lage en nyversjon av «Interview». Da møtte van Gogh flere interesserte produsenter på filmfestivalen i Toronto.

Van Gogh rakk å regissere 28 filmer - hvorav flere var kortfilmen. Etter at filmen «Submission» ble vist på nederlandsk TV, fikk han flere drapstrusler. Det var kort tid etter dette, han ble drept.