Gå til sidens hovedinnhold

Blogger:  - Mye av hetsen kommer fordi jeg er kvinne

Anne Brith Davidsen har den siste uka måttet slette 200 kommentarer fra bloggen.

(SIDE2): - Noen av kommentarene har vært direkte trusler, sier Anne Brith Davidsen når Side2 snakker med henne om netthetsen.

Side2-bloggeren og firebarnsmoren Anne Brith Davidsen skriver bloggen Anne Brith.

- Jeg skjelver

I blogginnlegget «Jeg skjelver når jeg skriver dette» forklarer Anne Brith hvordan hun har det akkurat nå.

Hun skriver:

«Jeg skjelver når jeg skriver dette. Dere sier at dere vet hvor jeg bor. Er det en trussel? Skal jeg leve med trusler også nå fremover? Eller skal jeg som mange mener slutte med det jeg elsker?»

Bakgrunnen for netthetsen er to engasjerende og for mange provoserende innlegg Anne Brith postet de siste ukene:

«Vi må slutte å fostre opp tapere» og innlegget hvor hun ba sønnen kaste Halloween-godteriet i søpla.

Det siste innlegget ble plukket opp av flere norske medier, og også svenske Expressen.

- Jeg tror jeg tør å si det mange mener, men ikke våger å si. Begge disse innleggene engasjerte veldig mange og da fikk jeg også noen nye lesere inn på bloggen som ikke følger meg til vanlig. Noen av disse tror jeg ville sette meg litt på plass og jeg fikk både ris og ros, sier Anne Brith til Side2.

- Noen av kommentarene er direkte trusler

Anne Brith forklarer at hun fint tåler saklig kritikk og syns det er topp at innleggene engasjerer. Det er først når det blir hets og personangrep hun reagerer sterkt og også blir redd.

- Jeg har slettet 200 kommentarer de siste ukene og det er helt uvanlig at jeg må det på bloggen min. Jeg har blogga i seks år og har kanskje slettet 10-20 kommentarer til sammen på de årene. Før nå.

20 av kommentarene var så drøye at Anne Brith syns det var ekstremt ubehagelig og tøft å lese.

- Mange av kommentarene er personangrep, noen er direkte trusler og mange av kommentarene kommer fordi jeg er kvinne. Selvsagt gjør de det.

Side2 har tidligere skrevet om andre kvinner som også har fått sin dose netthets.

- Da jeg skrev et innlegg om en festival jeg var på, fikk jeg høre i kommentarfeltetat jeg var hore, ludder, overgriper og pedofil, sa blogger av Kommentarfeltet, Linn Rosenborg til Side2 i en tidligere sak.

Sophie Elise Isachsen (21) har også fått sine dose netthets og opplevde også at nakenbilder av henne ble spredd på nett. Da valgte hun å navngi flere menn som skal ha spredd det nevnte bildet på en Facebook-gruppe med over 35.000 medlemmer.

- Vi vet hvor du bor

Anne Brith forteller til Side2 at noen skriver at de har søkt henne opp på gulesider og truer med at de vet hvor hun bor.

Andre har fortalt henne at hvis hun ikke slutter å blogge så kommer Barnevernet på døra snart.

- Jeg har i tillegg fått høre at jeg er en syk faen, en jævla fitte, at jeg ser ut som jeg er 65 år, at jeg er stygg, ser ut som et forvrengt rumpehull, at noen blir kvalme av å se på meg, sier hun.

- Akkurat nå har jeg det tøft

For Anne Brith er det ikke aktuelt å ha en blogg uten kommentarfelt. Og hun vil ikke slutte å blogge om det som engasjerer henne eller la seg kneble til å ikke ytre meningene sine.

- Jeg ville med dagens innlegg bare fortelle hvorfor det ikke kommer tre blogginnlegg om dagen. For å forklare hvordan jeg har det akkurat nå - og nå har jeg det tøft. Det er ikke for å få sympati, men heller en forklaring på hvorfor det ikke kommer innlegg før jeg er klar.

Hun sier til Side2 at hun på ingen måte har tenkt å la nettrollene vinne denne runden.

- Min styrke har vært full åpenhet på bloggen. Dersom jeg stenger kommentarfeltet, vil jeg også miste kontakten med alle de fine menneskene som følger meg. Men det bør ikke være slik at man er fritt vilt fordi man har en blogg. Jeg får bare tenke at det er disse menneskene som er triste, sier hun.

Les også

Erna Solberg om kvinnehets på nett: - Enkelte føler seg provosert av kvinner som gjør det bra

Les også

Khamshajiny Gunaratnam og Aina Stenersen mottok drapstrusler på Twitter: - Men det er ikke vi som er ofrene

Les også

Sophie Elise: - Tør påstå jeg er en av de personene i Norge som har blitt mobbet og hengt ut mest

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken