Gå til sidens hovedinnhold

5 tanker som gjør at du ikke får orgasme

Midt under sexakten begynner du plutselig å bekymre deg om jobb og barn.

(SIDE2): Det er vel liten tvil om at sex er sunt for både hode og kropp, men det er ikke alle kvinner som oppnår klimaks.

LES OGSÅ: 6 orgasme-fakta som får det til å kile

Det kan være flere grunner til at man ikke får orgasme.

Selv om du får riktig stimulering så må man også klare å slappe av og ikke være anspent. Det kan nemlig være at du ødelegger for deg selv hvis du stresser deg selv psykisk, skriver Womens Healthmag som har snakket med psykolog Karen Stewart.

Hun mener det er mange kvinner som sliter med å tømme hodene sine for plagsomme tanker under sexakten.

- Kvinner er mer tilbøyelige til å få distraherende tanker fordi de ofe har mange roller i livet, sier psykologen.

Nettstedet har listet opp en rekke punkter om hva slags tanker som kan ødelegge muligheten for å oppnå orgasme.

Vi gjentar fem av punktene her:

1) Dette tar for lang tid!

Mange kan kanskje ha inntrykk av at gutter kommer på 1-2-3 uten forspill, mens de fleste kvinner trenger lenger tid enn som så. Ikke bare er det viktig at du føler deg trygg og at du faktisk er tent, men for mange er det også nødvendig med stimuli av klitoris for å nå klimaks, mener sexterapeut Emily deAyala.

Hvis du begynner å stresse deg selv med tanker som at partneren din sikkert synes det tar for lang tid og er lei, så vil dette neppe hjelpe deg på veien! Hennes tips er å fokusere på det sensuelle ved opplevelsen; kjenn på hvordan partneren din lukter, hvordan han ser ut og følelsene han gir deg.

LES OGSÅ: Kvinner kan få orgasme ved magetrening

2) Jeg håper ikke barna kan høre oss

Det er selvfølgelig forståelig at tanken slår deg, for det er jo ikke noe gøy hvis barna skulle forstyrre eller komme brakende inn gjennom døra når dere er godt i gang med sengevalsen. Tipset fra ekspertene er å være forberedt; slå av telefonen, lås døren, sett på musikk eller TVen.

3) Nå tisser jeg på meg!

Følelsen av at man må tisse mens man har sex får mange kvinner til å spenne seg i bekkenområdet, noe som kan være ødelegge for orgasme-muligheter. Rådet fra Emily deAyala er rett og slett at du bare skal slappe av, det er ekstremt sjeldent at «man tisser på seg» under samleie.

4) Ser jeg normal ut der nede?

Mange kvinner kjenner seg nok igjen i dette punktet. Vaginaer og kjønnslepper kommer i ulike former og størrelser. Med andre ord så er det et bredt utvalg og alle vaginaer er normale, din også, skriver Womens Healthmag.

5) Å nei, jeg har glemt å sende den E-posten jeg tenkte på i stad!

Mange kvinner kan få en skyldfølelse når de faktisk gjør noe for sin egen del, noe som kan føre til dårlig samvittighet og et tankekaos om alt man «burde ha gjort» og «skulle ha gjort».

Slike tanker vil ikke akkurat gi orgasme-boost, så ekspertene anbefaler at du fort legger vekk eventuelle tanker om jobb, matlaging og husarbeid.

Vær til stede i øyeblikket, tenk på din partner og det dere gjør akkurat nå!

Ekspertene tror også at mange kvinner kan ha nytte av å «sette sex på timeplanen», ved å for eksempel avtale at man har sex i helgene og dermed kan fyre lys løs uten å måtte tenke på jobbrelaterte oppgaver.

LES OGSÅ: - Ikke så dumt å ha «pules på lørdag kl 20» på timeplanen

Reklame

Her kan du levere Lotto