Gå til sidens hovedinnhold

Å poste kjærestebilder i sosiale medier kan avsløre usikkerhet

Det er ikke nødvendigvis slik at kjæresteparene som synes mest på Instagram er de lykkeligste!

Tidligere denne uken annonserte stjerneparet Channing Tatum og Jenna Dewan at de går hvert til sitt etter ni års ekteskap i en uttalelse til pressen og en Instagram-post på hver sine kontoer.

Paret sier i uttalelsen at de skilles som venner, og sier forholdet ikke har tatt slutt på grunn av hemmeligheter eller slibrige hendelser, men at de i kjærlighet til hverandre har valgt å avslutte ekteskapet.

Les også: Dating: Er du betatt eller besatt av ham?


«Slette eller ikke slette?»

Et evig spørsmål når det blir slutt med kjæresten, er om man skal slette alle spor av dem i sosiale medier eller ikke.

Mens Jenna Dewan har slettet (i alle fall alle nylige) spor av Channing fra Instagram, har Channing foreløpig valgt å la dem stå, slik som denne hyllesten på bursdagen hennes fra desember 2017:

Kan forsøke å skjule usikkerhet

I en artikkel hos Cosmopolitan, skriver magasinet at det kan ha virket som om eksparet har vært svært forelsket for alle følgerne deres.

De har ofte lagt ut romantiske poster om hverandre og kjærligheten dem i mellom. Nettopp dét kan i enkelte tilfeller være et rødt flagg, ifølge en forskningsstudie. Likevel vites det ingenting om dette er tilfelle for Channing Tatum og Jenna Dewan.

Studien «Can You Tell I'm in a Relationship» fra 2014 har blant tatt for seg hvordan par oppfører seg i sosiale medier.

I studien ønsket forskerne å finne ut om par som er aktive i sosiale medier er lykkeligere og mer stabile sammenlignet med dem som unngikk kamera.

Forskerne bak studien har tvert i mot antydet at par som har en høy såkalt «forholdssynlighet» eller med andre ord ofte viser frem kjærligheten de har til hverandre, for eksempel i sosiale medier, kan forsøke å skjule usikkerhet.

Les også: Ti dager, ti Tinder-dates

Forskjell på frekvens

Det er selvfølgelig ingenting galt i å legge ut et hyggelig kjærestebilde av seg selv og typen/dama/den man er glad i. Det er nemlig en forskjell på hva du deler og hvor ofte.

Men hvis det påtakelig ofte blir lagt ut bilder om hvor masse man elsker hverandre, hvor fint man har det sammen og hvor fine middagsdater man har sammen, kan det være et tegn på at ikke alt er som det skal være.

Hypotesen deres forankres i det som kalles tilknytningsteori, som ifølge en artikkel fra 2012 hos Psykologtidsskriftet opprinnelig har vært mer kjent blant norske psykologer i betydningen av barn og foreldre-barn-relasjoner.

De siste par tiårene har den i større grad blitt brukt på nære relasjoner mellom voksne mennesker, spesielt de emosjonelle og kommunikative prosessene i et kjæresteforhold.

Forskerne tror at de som har en tendens til å være unnvikende eller trekke seg vekk fra partneren har mindre behov for at forholdet skal være synlig enn de som trenger mer bekreftelse fra partneren sin.

- I det store og det hele, hadde folk en tendens til å gjøre forholdet mer synlig hvis de følte seg usikre på partnerens følelser, konkluderer forskerne bak studien.

Les også: Par som ikke poster kjærestebilder er lykkeligst

Les også

Undersøkelse: En av fire mener at menn skal betale på første date

Les også

Dating: Er du betatt eller besatt av ham?

Les også

Ti dager, ti Tinder-dates

Les også

Samlivsekspert: Dette er den største feilen folk gjør når de dater

Les også

Åtte pinlige datinghistorier som vil få deg til å slette alle datingapper

Les også

Våre seks beste sexvideoer

Kommentarer til denne saken