Gå til sidens hovedinnhold

Derfor bør du sove naken sammen med kjæresten

Det er flere fordeler ved å kaste klærne.

(SIDE2): Det finnes flere gode grunner til å droppe pysjamasen om natta og Side2 har tidligere skrevet om fire gode grunner til at du bør sove naken.

Ifølge Dagens.dk vil det å sove naken også kunne styrke forholdet til deg og kjæresten. Nettstedet lister opp flere gode grunner til å «lufte kroppen» om nettene.

Vi gjentar punktene her:

1) Blir lykkeligere

En britisk undersøkelse av 100 par viste at det var en tydelig sammenheng mellom hvor lykkelig man var og det å sove nakne sammen. Par som droppet nattetøyet var lykkeligere.

En annen undersøkelse fra 2014 med 1000 deltakere viste at de kjæresteparene som sover nakne er mer fornøyde med forholdet og partneren sin, skriver Huffington Post.

2) Dere sover bedre

En amerikansk undersøkelse har vist at man sover bedre hvis man sover naken. Dette skyldes kroppens naturlige døgnrytme og om nettene vil kroppen senke kroppstemperaturen for å spare på energi. Sover du med klær så vil kroppen tro at det forsatt er dag og da kan det ta lenger tid for deg å sovne.

- Dette kan gjøre det vanskeligere for kroppen å falle til ro, forklarer søvnekspert Poul Jennum, overlege på Dansk Center for Søvnmedicin på Glostrup Hospital.

- Når du og kjæresten våkner opp uthvilt vil dette ha en positiv effekt på forholdet. Det viser seg nemlig at folk som er mer uthvilt har større tålmodighet og generelt er i bedre humør. Alt dette er med på å bidra til at parforholdet blir enda bedre, mener søvneksperten.

3) Dere har mer sex

Mer nakenhet kan bety mer sex. Mange par opplever at det blir mer naturlig å ha sex hvis man først ligger nakne ved siden av hverandre.

Det å ligge inntil hverandre uten klær vil i tillegg øke utslippet av oxytocin, også kjent som «kjærlighetshormonet», og dette styrker båndet mellom deg og kjæresten, skriver Dagens.dk.

- Når du sover naken sammen med din partner signaliserer du et grønt lys til intimitet og sex, mener Mathilde Mackowski som er grunnlegger og medeier i Danmarks største nettbutikk for sexleketøy.

4) Dere slapper av bedre

Deler du seng med din partner så kan dere begge ha fordeler ved å sove inntil hverandre. Ifølge Huffington Post kan det å kjenne hud mot hud senke blodtrykket, redusere stressnivået i kroppen og egentlig bare gjøre deg gladere.

Kommentarer til denne saken