Gå til sidens hovedinnhold

Derfor har noen av oss ikke trang til å være utro

De anser andre som mindre attraktive enn de er.

(SIDE2): Utroskap er ikke unormalt – det anslås at rundt halvparten av oss, menn og kvinner, på et eller annet tidspunkt i livet er utro.

Men noen er aldri utro, og det slår dem heller aldri å være det. Og nå har forskere kommet med en forklaring på hvorfor det er slike forskjeller på oss.

Ved Rutgers universitetet i USA har de jobbet frem en teori om at de som er glade i forholdet sitt, ubevisst anser alle som kan være en trussel mot forholdet, som mindre attraktive enn de faktisk er.

LES også: 4 tegn på at dere er perfekte sammen

Teorien har bakgrunn i en undersøkelse der 133 videregåendeelever ble fortalt at de skulle få en prosjektpartner av det motsatte kjønn. Denne personen fikk de så sett bilde av. Deretter ble de vist 11 andre bilder, der de skulle velge den som lignet mest på den personen de skulle arbeide sammen med.

Det de ikke visste, var at alle 11 bildene var av partneren de hadde fått tildelt; et av dem slik vedkommende ser ut og de ti andre var digitalt endret. På noen så vedkommende mer attraktiv ut, på andre mindre.

Forsøkspersonene fikk også vite at samarbeidspartneren var singel.

De som var i et forhold valgte et bilde av de mindre attraktive bildene, og det gjaldt særlig for de som sa de var lykkelige i forholdet sitt.

Forskernes teori er at dette er en slags «forsvarsmekanisme», som kalles å «devaluer fristelser».

- Å devaluere fristelser er en måte å motstå på. Det går i korte trekk ut på at man gjør det som kan virke uimotståelig, mindre fristende. Det være seg en annen person, sjokolade sigaretter eller nye sko, sier forsker Shana Cole, som var med på studie, til CNN.

Cole mener det også er en del av en mekanisme der man sammenligner vedkommende med sin partner, og finner at denne ikke er så attraktiv sammenlignet.

LES også: To litt overraskende ting som kvinner synes er sexy


HTML EMBED
embedNAvideo("HhARsK6BO4I-qb6dRIW9yg", false)


LES også: To litt overraskende ting som kvinner synes er sexy

Reklame

Hev smaken på grillmaten på 1-2-3

Kommentarer til denne saken