Gå til sidens hovedinnhold

Derfor liker menn å sitte med hånda ned i buksa

Neida, han trenger ikke å være en gris bare fordi han har hånda si her.

(SIDE2): Det er ikke alle jenter som setter like stor pris på at typen dumper ned i sofaen, lener seg godt tilbake og plasserer hånda ned i buksa.

Men det er faktisk flere gode grunner til at hånda havner akkurat der!

Vanessa Van Edwards blir omtalt som kroppsspråkekspert og hun er forfatter av boka «Human Lie Detection and Body Language 101: Your Guide to Reading People's Nonverbal Behavior».

Forfatteren her flere teorier til hvorfor mannfolk plasserer hånda si i akkurat dette området.

Beskyttelse

Når en mann tar hendene sine rundt sine edlere deler er dette en indikasjon på beskyttelse. Hvis han ligger godt tilbakelent og slapper av så vil han helst unngå at noe plutselig kommer borti kjønnsorganet fordi dette kan potensielt være svært smertefullt. Med andre ord så skjermer hånda for eventuelle ulykker og farer, ifølge kroppsspråkeksperten.

Roer nervene

Selv om typen din sitter og «tar på seg selv», så trenger ikke dette å bety at det er erotiske bevegelser eller at han er opphisset. Å gni forsiktig på magen eller andre kroppsdeler på en ikke-erotisk måte øker utskillelsen av hormonet oxytocin, noe som gjør det lettere å slappe av.

Vanessa Van Edwards tipser ofte nervøse folk som skal holde en tale eller lignende om å stryke seg selv på armen eller i nakken for å redusere uroligheten i kroppen.

Markerer territoriet

Hvis en gutt sitter med hånda ned i buksa så kan det være at han bevisst, eller ubevisst, forsøker å vise hvem som er sjefen. Når en mann plasserer hånda under beltestedet så vil han på denne måten markere sitt territorie, og dermed oppleve å bli mer selvsikre og tilfreds, hevder lege Rob Kominiarek i Alpha Male Medical Institute ifølge Men's Health.

Kommentarer til denne saken