Gå til sidens hovedinnhold

Forskning: En av de største sex-mytene avslørt

Du kan like godt stryke klær eller ordne håret, dersom du har sex for å forbrenne kalorier.

(SIDE2): Å slanke seg er ikke særlig gøy, eller givende, og for mange er kalorier fiende nummer 1. Så ideen om at sex er en såpass fysisk aktivitet at det forbrenner kaloriene og er slankede, er forlokkende – og har eksistert i årevis.

Men forskere aviser en gang for alle at sex brenner kalorier.

LES også: 6 helsefordeler med orgasme

14 kalorier per samleie

En mann på 70 kilo forbrenner 210 kalorier ved å ha sex – i en time. 210 kaloriene tilsvarer det samme som om man går i et moderat tempo.

- Gitt at et gjennomsnittlig samleie varer i seks minutter, vil en mann i midten av 30-årene kanskje forbrenne rundt 21 kalorier på den tiden, skriver forskerne bak studien.

For å sammenligne videre hvor kalorikrevende sex er:

- Selvsagt, dersom han hadde brukt tiden på å se på TV (altså sitte stille i stedet for sex, red anm), hadde han forbrent en tredjedel av den energimengden. Så fordelen med sex med hensyn til energiforbruket, er altså 14 kalorier.

LES også: Dette hjelper mot høstdepresjon

Trening

For de som ikke sitter så mye foran TVen, så kan vi også sammenligne hva 5 minutter av forskjellige typer aktivitet forbruker av energi:

Å hoppe tau i fem minutter brenner 49 kalorier, mens løpe vil koste deg 42 kalorier, og å svinge på kettlebells hele 100 kalorier.

Høres dette strevsomt ut, er det mer kaloriforbrennnede å ga opp trapper i fem minutter, enn å ha sex: det forbrenner 40 kalorier på fem minutter.

For å forbrenne i underkant av 21 kalorier på fem minutter, kan du i stedet for sex eventuelt stryke klær (11 kalorier), ordne håret (13) eller vaske opp (11).

Flere myter

Studien er publisert i New England Journal of Medicine. Også andre ting vi tidligere har tatt som gode kalori-forbrennere, viser seg å ikke være det. Amme er en av dem, det samme er mindre endringer i kaloriinntaket.

En myte er at å amme er med på å redusere risikoen for at barnet senere i livet blir overvektig. Ifølge studien er det ikke noe som tyder på at dette stemmer. Det har derimot andre fordeler for barn og mor, og bør oppfordres til om man kan, mener forskerne.

LES også: Nå justeres ammerådene

HTML EMBED
embedNAvideo("vhz41xhB_lXGgAPspxZlUA", false)
Les også

Så mange kalorier er det i McDonalds-burgerne

Les også

Slik valgte vi ektefelle i 1939 sammenlignet med i dag

Les også

Denne type mennesker får mest sex

Les også

- Morgensex kan gi deg en rekke fordeler

Kommentarer til denne saken