Gå til sidens hovedinnhold

Magne Furuholmen har designet årets Rosa Sløyfe-pin

- Jeg vil fjerne meg fra det typisk feminine.

Artist og a-ha-stjernen Magne Furuholmen har designet årets Rosa sløyfe-designpin.

I utarbeidelsen av sløyfen ville Furuholmen fjerne seg fra det typiske feminine uttrykket, og resultatet er en ganske annerledes Rosa sløyfe-pin enn de foregående, heter det i en pressemelding fra Kreftforeningen. Han har valgt å bruke tresnitt-teknikk.

Les også: «Nå er jeg klar. Dere kan fjerne de friske brystene mine»

– I arbeidet med sløyfen ville jeg prøve å fjerne meg fra det typisk veldig pynta og feminine, og få frem noe som unge gutter eller gamle menn også synes er litt stas å ga med. Sånne som meg, sier Furuholmen i pressemeldingen.

Brystkreft er en viktig sak som man har et forhold til, uavhengig av om man er direkte berørt eller ikke, påpeker han videre:

- Uansett kjønn og alder bør man bære en Rosa sløyfe for å vise sin støtte til alle som er rammet.

LES OGSÅ: Så stor er kulen i brystet før du kjenner den

Overtar etter Camilla Pihl

I fjor var det blogger og moteprofil Camilla Pihl som laget den rosa sløyfa. Hun valgte å bruke skinn, og et lite gullhjerte.

«Rosa sløyfe-aksjonen» arrangeres av Brystkreftforeningen og Kreftforeningen i oktober. Den rosa sløyfen er et internasjonalt symbol, og målet med aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft, samt støtte brystkreftforskning og andre brystkreftrelaterte prosjekter, heter det på brystkreftforeningen.no. I tillegg skal det samles inn midler til brystkreftforskning.

«Pink Ribbon» har sitt opphav i USA, fordi amerikanske kvinner krevde større bevilgninger til brystkreftforskning.

Årets tema er senskader etter brystkreftbehandling. Pinen vil bli solgt hos Lindex, Mester Grønn, Vitus Apotek, Kid Interiør og Kreftforeningens nettbutikk gjennom hele oktober. Inntektene går til brystkreftforskning og andre brystkreftprosjekter.

Kommentarer til denne saken