Hamburgerkjeden Max lanserer nye vegetariske burgere og vegannuggets, kommer det frem i en pressemelding fra selskapet. I tillegg lanseres det veganske dipsauser.

Produktene er en del av den svenske kjedens Green-familie, som ble lansert for to år siden.

– Det beste vi kan gjøre for miljøet akkurat nå, er å sørge for at våre grønne burgere smaker minst like godt som våre kjøttburgere. Nå girer vi opp et hakk for å komme nærmere vårt mål om at innen 2022 skal halvparten av alle våre måltider være noe annet enn rødt kjøtt. Så vi lanserer nå fire nye gode burgere i Green-familien. I tillegg utvider vi til fem veganske dipsauser, sier Richard Bergfors, VD i Max Hamburger, i en pressemelding.

Les også: Nå kan du snart bestille burger fra Max og få den levert på døra

Junkfoodkjedene utvider stadig vegetarmenyen sin, og i fjor kom også McDonald's med en vegetarburger som nå tilbys i hamburgerrestaurantene deres.

Side2 testet den nye vegetarburgeren til McDonald's - se hva vi mener i videoen under:

Her er de nye produktene hos Max:

Crispy No Chicken

Er en ny lakto-ovo vegetarisk burger laget av økologisk soyaprotein. Lakto-ovo er en betegnelse som brukes om vegetarianere som ikke spiser kjøtt, men egg og meieriprodukter. Selve burgeren er vegansk og glutenfri.

Chili ’n’ Cheese

er en lakto-ovo-vegetarburger.Selve burgeren, Max Veggie burger, er vegansk og laget av soya, hvete, champignon, hvitkål, aubergine og spelt. Burgeren har cheddarost og serveres med cheddardip, og dette er meieriprodukter.

Crispy Nuggets

Nuggetsene Max lanserer er veganske, men friteres sammen med produkter og kalles derfor også lakto-ovo-vegetarisk. Selve nuggetsene er laget av økologiske soyaproteiner.

Grand Deluxe Umami Halloumi

Er en lakto-ovo-vegetarisk burger som tidligere har vært en kampanjeburger hos Max. Nå skal den finnes fast på menyen. Retten består av to burgere laget av osten halloumi.

I tillegg kommer dipsausene BBQ, Sriracha-ketchup og Sweet 'n' Sour, som er vegansk og dipsausene Ranch og Mango Curry, som er lakto-ovo-vegetariske.

De nye produktene tilbys på Max fra og med 15. mars.