Gå til sidens hovedinnhold

Mia rørte med skilsmisseinnlegg: - Jeg er overveldet over responsen

Mia Gundersen har fått mange skilsmissehistorier i fanget etter blogginnlegget.

(SIDE2): I helgen skrev Mia Gundersen innlegget «Store spørsmål om skilsmisser» på bloggen sin.

- Å skille seg etter mange års samliv er ingen spøk, skriver hun i bloggen.

I juni ble det kjent at Mia Gundersen og Marcel Lelienhöf skal skilles etter mange års ekteskap.

Folk kjenner seg igjen

Sammen har de to barn. I bloggen skriver Mia at hun det siste året har fått høre mange «horrible historier om hvordan par går fra hverandre». Om par, som setter all moral og anstendighet til side, og krangler så busta fyker om bosted, barn og alt.

Innlegget har blitt svært mye diskutert og også rost både på Mia Gundersens blogg og av Nettavisen og Side2s lesere.

- Du er en flott dame, takk for at du deler, skriver en.

- Kjenner meg dessverre veldig godt igjen. Tøffe saker.

- Ja, kjære Mia! Det er ikke lett, og det skal det heller ikke være. Men så flink du er å sette ord på det. Jeg har vært igjennom det, og den som sier at man ikke er ensom etter en skilsmisse, han/hun lyver.

Mange sammenlikner andres og egen skilsmisse nærmest som en liten død.

- I forbindelse med egen skilsmisse var det en kollega som sa til meg at en skilsmisse ofte kan være tyngre å gå igjennom enn at ektefellen dør. Ved en skilsmisse blir man valgt bort, det gjør man ikke ved et dødsfall, skriver en.

Ikke forventet slik respons

Det er ikke første gang Mia reflekterer om alvorlige temaer ut fra sin egen situasjon. Tidligere i år tok hun opp temaet mobbing, og skrev at hun selv er heldig som lever etter lang tid med trakassering i barneårene.

Mia Gundersen hadde ikke forventet de mange og store reaksjonene hun har fått. Overfor Side2 presiserer hun at hun heller ikke skriver om seg selv spesielt.

- Jeg er overveldet over den responsen jeg har fått. Hele innboksen fylles opp av skilsmissehistorier hvor folk kjenner seg igjen i eksemplene jeg ga - som forøvrig ikke handler om min egen prosess, sier Mia Gundersen til Side2.

Derimot mener hun at det er menneskers plikt å bevare hodet i et brudd uansett.

«Hvordan er det mulig at så mange kan bli så umoralske og miste hodet totalt og svikte sine aller nærmeste på det groveste? Barna mister sine trygge rammer i egosentrismens rus. Hvorfor er slike råtne handlinger så vanlige? Vi lærer jo våre barn at de skal ikke svikte sine venner, lyve eller bedra. Det er jo den første moralske læren vi omtrent får» skriver hun.

- Sjokkerende historier

De siste døgnene har hun fått lese mange triste historier.

- Jeg er sjokkert over hvor ofte jeg hører om brudd som er traumatiske og svært hensynsløse både overfor partner og barna. Og ikke minst hva oppløsning av en familie gjør av skade hvis prosessen ikke foregår på en respektfull måte, sier Gundersen.

På bloggen skriver hun:

«I en skilsmisse kommer du i kontakt med dine dypeste og mørkeste sider, derfor er det desto viktigere å holde fokus på hvilken retning en vil velge å ta. Det er jo i de verste periodene i livet man lærer seg selv å kjenne og også utvikler seg.»

Les også

Så lang tid bør du vente før du gifter deg

Les også

Se bildene fra Sarah Jessica Parkers nye TV-serie

Les også

7 samlivsproblemer mange har, men som ødelegger forholdet over tid