Gå til sidens hovedinnhold

Ny undersøkelse: Dette synes nordmenn om egen kropp

2 av 10 liker ikke sin egen kropp.

(SIDE2): Nordmenn føler seg presset på det å være «perfekt og vellykkete», viser en ny undersøkelse.

For selv om vi stort sett liker personlighetstrekkene våre, står det verre til med synet på egen kropp. Det viser en ny undersøkelse som er gjennomført av YouGov på vegne av datingtjenesten Match.

LES også: Fitness-dame tar over nett: - Dette er kroppen min, den er ikke før, den er ikke etter. Den er livet

Liker våre egenskaper

En tredjedel av de spurte syns selv de er morsomme, 44 prosent mener de er smarte og to tredjedel ser på seg selv som snille. I den andre enden av skalaen oppgir 17 prosent at de er engstelige og nesten en av tre sier de er sjenerte.

Når det gjelder utseendet derimot, er vi mindre positive til oss selv. Nordmenn er svært kritiske til sin egen kropp, og kvinner har et mer negativt syn på seg selv enn menn.

LES også: Bikinkroppen: Ha en bikini, ha en kropp, kle på deg bikinien

«Hater» magen

Magen er den kroppsdelen nordmenn liker minst ved seg selv. 4 av 10 sier de er misfornøyde med egen magen: 46 prosent av kvinnene misliker fronten, mens 33 prosent av menn klager på det samme.

2 av 10 liker ikke kroppen sin i det hele tatt. Også her er det kvinner som er mest misfornøyd, med 21 prosent mot menns 14 prosent.

31 prosent er misfornøyd med vekten, og igjen er et flere kvinner enn menn som ikke liker det de ser på vekta.

Vi liker heller ikke vise frem det vi misliker ved oss selv. 28 prosent av kvinner skjuler sine «skavanker», mot 13 prosent av mannfolka. Igjen er det det fysiske som får mest fokus: Det vi anser som negative personlighetstrekk er det 11 prosent som oppgir å skjule, mens de fysiske ufullkommenheter er det 23 prosent som sier de skjuler.

LES mer: Da Live delte bilde av sin egen kropp, fikk hun beskjed om at hun var hyklersk og respektløs

Press

Halvparten av oss sier vi føler press for å være vellykket, og hele 9 av 10, 87 prosent, sier de blir påvirket av dette presset. 16 prosent anser dette presset som positivt, ettersom det påvirker dem til å de presterer bedre på ulike områder i livet. 43 prosent sier at dette presset påvirker livet deres negativt, fordi de ikke alltid kan være seg selv eller fordi de føler at de ikke strekker til.

Og vi bryr oss om hva andre mener om oss.

4 av 10 synes det er veldig eller ganske viktig hva andre mennesker syns. Det er kanskje ikke så rart: 2 av 5 sier de har lav eller ekstremt lav selvtillit, og bare 1 av 10 kvinner oppgir at de har høy selvtillit. Menn generelt har litt bedre selvtillit, 16 prosent sier de har høy selvtillit.

De sidene ved oss selv vi er mest usikre på er utseendet vårt, karrieren vår og kjærlighetslivet vårt. mer enn en trdjedel sier usikkerhet har skapt problemer i forholdene deres.

Kommentarer til denne saken