Gå til sidens hovedinnhold

Så mye øker kroppsvekta etter at man har funnet kjærligheten

Etter tre år kommer ekstrakiloene.

(SIDE2): «Kjærestekilo» er et begrep som er kjent for de fleste.

1,8 kilo opp i året

Mange kjenner seg igjen i at det blir noen flere kosekvelder med litt ekstra god mat og drikke i begynnelsen av et nytt forhold, noe som kan bidra til at det blir nok ekstra kilo på kroppen.

I en ny britisk undersøkelse med 1000 deltakere svarte mesteparten at de begynte å gå opp i vekt etter å ha vært sammen med partneren i tre år, skriver Daily Mail.

Etter disse tre årene går man gjerne inn i noe som kalles for «komfortsonen» og den gjennomsnittlige vektøkningen blant deltakerne var 1,8 kilo per år. Etter sju år vil dermed vekta ha økt rundt 7 kilo, ifølge den britiske avisen.

Enklere når man er to

Lee Smith, en av de ansvarlige bak studien, sier at det er lett å skape usunne vaner som påvirker hverandre, men han påpeker at det også kan være lettere å gå ned i vekt når man er to om det.

Smith forteller også at det er blitt mer og mer vanlig for gifte par og samboere å melde seg på et vektnedgangskurs sammen.

- Vi ser det er mer effektivt å gå ned i vekt sammen med noen enn å gjøre det alene.

18 prosent av de som deltok oppga også at de gikk opp i vekt i løpet av den innledende fasen av forholdet og 61 prosent mente det er lettere å redusere kroppsvekta når kjæresten er med på laget.

Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken