(SIDE2): Side2 skrev nylig om hvor ofte gjennomsnittspersonen har sex i løpet av et år, og her var det kvinner og menn i 40-årene som hadde minst sex.

Én gang i uka er nok

I et forsøk på å finne ut hvor mye sex man bør ha for å være lykkelig, gjorde kanadiske forskere nylig en analyse av en rekke store studier, med til sammen over 30.000 deltakere.

Forskerne kom frem til at lykke ikke nødvendigvis avhenger av antall runder i senga. Analysen viste nemlig at personer som har sex flere ganger i uka ikke er lykkeligere enn de parene som har sex én gang i uka.

- «Normal» er en innstilling på vaskemaskinen din

Men hva sier sexterapeutene? Holder det med én gang i uka?

Sexterapeut Esther Perel sier at den fysiske og emosjonelle tilknytningen som oppstår under sex er langt viktigere enn hyppigheten, skriver The Independent.

- Folk opplever gjerne at lidenskapen går i bølger. Hvis det er en gnist mellom dere, men som bare skjer annenhver uke, så er det greit. Fornyelsen, tilknytningen og lekenheten er det folk lengter mest etter, sier Perel.

Hun får støtte av sexterapeut Tammy Nelson. Hun sier at hun ofte får spørsmål fra par om hvor ofte det er «normalt» å ha sex.

- «Normalt» er en innstilling på vaskemaskinen, ikke noe mer. Det viktigste du lærer er å ha empati med partneren din, og å godta at deres behov ikke trenger å være de samme som dine egne, sier Nelson til Huffington Post.

Fokuser på deg selv

Sexterapeut Dawn Michael oppfordrer alle par til å ikke bry seg om hvor ofte andre har sex, og heller finne det som er riktig for dem. Den eneste statistikken man trenger å bry seg om, er sin egen, mener Michael.

- Hvis et par har hatt sex tre ganger i uka i mange år, og plutselig har sex kun én gang i uka så har mønsteret endret seg og hyppigheten gått ned. Da fokuserer vi på det i samtalen, sier Michael.

HTML EMBED
embedNAvideo("rZkVbQtIEQpDvDyi4nDiNg", false)

LES OGSÅ: 5 tanker som gjør at du ikke får orgasme