Gå til sidens hovedinnhold

Tinemelk på flaske koster nesten 60 kroner literen

Over tre ganger så dyr som literskartongen.

(SIDE2): For første gang siden 1970-tallet kommer Tine med fersk melk på flaske. På den tiden kunne man kjøpe melk på glassflaske, mens de nye flaskene, som enten inneholder lettmelk eller ekstra lett, er av plast og rommer 275 milliliter Tinemelk.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om melk

58,91 kroner for én liter

Melken markedsføres ved små videoklipp på Snapchat og Facebook, med unge mennesker i fokus.

Men med tanke på at målgruppen til Tinemelk på flaske ser ut til å være de godt under 30, er prisen overraskende høy. DinSide har nemlig sjekket litersprisen på flaskemelken, og sammenlignet den med de andre melkestørrelsene fra Tine.

Prisforskjellen er stor. Mens kartongene på 1,75 liter, 1 liter og 0,5 liter gir en literspris på henholdsvis 16,80 kroner, 17,20 kroner og 26,40 kroner, er litersprisen på flaskemelken hele 58,91 kroner.

Dette basert på prisen på Coop Mega, der en flaske med Tinemelk koster 16,20 kroner.

- Målgruppe er folk på farta

Markedssjef Linn Heidi Lunde i Tine sier til Dinside at prisene vil variere ettersom det er matvarekjedene som bestemmer hvor mye alt skal koste. Hun legger til at det ikke bare er yngre mennesker som er i målgruppa for den nye melken på flaske.

- Målgruppa er folk som er på farta i alle aldre, ikke bare ungdom. Å sammenligne melk med drikker som brus og øl blir helt feil, på grunn av ulikt bruksområde og næringsinnhold, skriver Lunde til Dinside.

HTML EMBED
embedNAvideo("Y8GHWJM-k_es35OCXhENhw", false)

LES OGSÅ: Dette bør du vite om melk

Kommentarer til denne saken