Heldal kommer fra jobben som journalist, filmanmelder og programleder i Viasat Film.

- Jeg gleder meg veldig til å begynne i Side2, og er utrolig glad og takknemlig for at jeg har fått denne muligheten. Nå ser jeg fram til å ta fatt på nye, spennende og morsomme arbeidsoppgaver, sier Ingeborg Heldal, som også har vært sjefredaktør i Cosmopolitan i fem år.

Side2 er Norges største livsstilsmagasin for kvinner med 850.000 lesere hver uke. Heldal tar over etter Gaute Tyssebotn som har vært Side2-redaktør siden 2005. Han går over i ny jobb som magasinsjef for Mediehuset Nettavisen.

- Vi var tidlig ute da vi laget Side2 i 2005, og jeg har hatt åtte fantastiske år som redaktør der vi har flyttet grenser og kommet veldig langt når det gjelder å integrere bloggere og redaksjonelt innhold både til glede for lesere og annonsører. Nå gleder jeg meg til å teste ut ideene våre på tvers av hele Mediehuset Nettavisen, og se om de fungerer like godt på alle stoffområder. Ingeborg Heldal er et fyrverkeri og den perfekte kvinnen til å ta Side2 til nye høyder. 2014 blir garantert et nytt gullår, sier Tyssebotn.

Heldal har blogget for Mediehuset Nettavisen siden april i år, og vil også fortsette å blogge som redaktør i Side2.

- Redaktøren vi drømte om
- Vi har fått den redaktøren vi drømte om. Ingeborg Heldal er kunnskapsrik, morsom og nytenkende. Jeg tror hun kan løfte Side2 til nye høyder og at landets ledende digitale kvinnemagasin vinner nye områder, sier Nettavisens sjefredaktør, Gunnar Stavrum.

Side2 var ved lansering det første rene kvinnemagasinet på nett i Norge, og har hatt en klar strategi på hva magasinet skulle være.

- Side2 skulle vise at livet alltid har en annen side. Kjendiser er også mennesker, mote kan være viktig, livet kan både være alvorlig og gøy. Vi ville gå lengre, og være mer spennende enn våre papirkonkurrenter, sier Gunnar Stavrum som mener at Ingeborg Heldal har akkurat de egenskapene som skal til for å videreforedle dette:

- Målet er at nye lesere tenker Side2 når de ser Ingeborg Heldal, og vise versa, slik at Side2 får en tydelig profil gjennom en kjent redaktør, sier Stavrum.

- Svært fornøyd
- Vi er svært fornøyd med å få Ingeborg med på laget. Ingeborg har bevist at hun er meget dyktig til å drive en redaksjon og sette et tydelig preg på et magasin. Jeg er overbevist om at hun kan ta Side2 til nye høyder både innholdsmessig og profilmessig. I tillegg er hun engasjert og har et solid nettverk, sier Sara Oksdøl, salgsdirektør i Side2.

Side2 har vært en kommersiell og lesermessig suksess fra lansering, og er i perioder helt utsolgt:

- Dette viser at vi har lykkes med å lage et attraktivt produkt for lesere og annonsører, sier Oksdøl.

Hun forteller at Side2 fremover vil satse enda hardere på blant annet mote og foreldrestoff.

- Side2 Mote er et av våre største satsingsområder. Sammen med våre motebloggere er vi størst på mote i Norge, og vi har styrket vår satsing ytterligere nå i høst med ansettelsen av Line Kirkhus som ny mote redaktør. Line har jobbet som stylist de siste årene og har også bakgrunn som redaktør for Mag. Den unike kombinasjonen av redaksjonelt innhold og blogginnhold gir oss et spennende og aktuelt produkt ut mot leserne, sier Oksdøl.

- Side2 Foreldre er en ny satsing ledet av den profilerte Foreldrebloggeren Susanne Kaluza. Sammen med dyktige foreldrebloggere gir vi leserne et variert innhold innenfor områder som familie, graviditet, barn, hverdagsliv og andre mer generelle tema. Side2 fortsetter å vokse og kommer i løpet av kort tid til å lansere flere seksjoner i samarbeid med utvalgte bloggere, sier Oksdøl.