Gå til sidens hovedinnhold

Lær deg blomstenes språk til valentinsdagen og morsdag

Begjær, kjærlighet eller sympati? Blomstene sier mer enn du kanskje var klar over!

Vi digger å få blomster, og med både morsdag og valentinsdagen i vente må det være lov å håpe at det dukker opp noe i nærmeste fremtid.

Kanskje du har planer om å gi blomster selv også, til enten mor eller en "special someone"? Da kan det være lurt å vite hva du egentlig sier med blomstene du gir - og ikke minst hva blomstene du forhåpentligvis får av han kjekke betyr!

Roser er røde...eller?

Vi begynner med blomstene mange forbinder med valentinsdagen, nemlig roser. De fleste vet at rød er selve kjærlighetsfargen, men visste du at antallet røde roser også har betydning? Her er det du trenger å vite:

1 rød rose: «Jeg begjærer deg»

3 røde roser: «Jeg elsker deg»

7 røde roser: «Din for alltid»

12 røde roser: «Evig kjærlighet»

1 rød rose pluss 2 knopper: «Dette må holdes hemmelig»

Men hva med de andre fargene? Skal du gi blomster til en god venn eller et familiemedlem på morsdagen eller Valentines, er det kanskje ikke rødt du vil gå for. Vi har sjekket hva de andre fargene betyr, så du ikke går på en rosesmell.

Burgunderrøde roser: «Skjønnhet og ynde»

Lyserosa roser: «Beundring eller sympati»

Mørkerosa roser: «Takknemlighet»

Oransje roser: «Entusiasme eller lidenskap»

Gule roser: «Lykke og glede»

Hvite roser: «Respekt og ydmykhet» og «uskyld og renhet»

Dyp kjærlighet vs vennskap og harmoni

Det er allikevel ikke bare roser som passer som valentinsblomster - vi har tatt en titt på hva andre blomster betyr, og plukket noen vi synes at passer bra til selve kjærlighetens dag.

Ta en titt i bildegalleriet under!

Bildeserie

Bildeserie

Derimot Bulmeurt er det kanskje like greit å droppe, da den betyr noe så hyggelig som «Jeg avskyr deg». Det skal vi huske på til neste gang vi får lyst til å gi blomster til noen vi avskyr. Eller Matrem, med betydningen "Fra nå av blir det krig!".

Kilde: Interflora og Mester Grønn


Kommentarer til denne saken