Gå til sidens hovedinnhold

Se tidenes kjekkeste menn

Her er de 25 kjekkeste mannlige skuespillerne gjennom tidene.

(SIDE2): Fredag skrev vi om de 25 hotteste kvinnene gjennom tidene.

Her er mennene som Entertainment Weekly mener er tidenes kjekkeste. Navnene står i tilfeldig rekkefølge.

Christian Bale
Allerede i 1987 kunne vi se ham som Jum-Jum i Astrid Lindgrens «Mio, min Mio». Nå har han vokst seg stor og kjekk, noe vi blant annet ser i «Batman Begins».

Eric Bana
Denne karen viste muskler i «Troy» og hadde superkrefter i «Hulken». Ikke rart jentene dåner.

Orlando Bloom
Bloom fikk selv guttene til å sikle da han spilte Legolas i «Ringenes herre»-trilogien. Som Will Turner i «Pirates of the Caribbean», viser han at han også kan være skikkelig tøff.

Marlon Brando
I dag tenker de fleste på Don Vito Corleone når de hører navnet, men en gang i tiden var han jentenes drøm, blant annet i «A Streetcar Named Desire».

Pierce Brosnan
En gang var han James Bond, men Brosnan har sjarmert jentene i flere filmer. Blant annet som slesk forfører i «Mrs. Doubtfire» og Thomas Crown i «The Thomas Crown Affair».

Gerard Butler
Vi så knapt ansiktet hans som fantomet i «The Phantom of the Opera», men han vekket likevel følelser i oss. I «300» får vi se at han også er barsk og stilig.

George Clooney
Clooney har blitt 46 år gammel, men han er fortsatt en av de hotteste karene i Hollywood. «Ocean’s»-filmene og nå aktuelle «Michael Clayton» er noen av filmene jentene strømmer til for å se.

Sean Connery
Første gang verden hørte «Bond. James Bond» på film, var det Connery som sa ordene. Selv om han nå er 77 år gammel, er det fortsatt mange som drømmer om ham.

Daniel Craig
Craig beviser at James Bond fortsatt er hot. Men Craig har mange jern i ilden, og er snart aktuell med «The Golden Compass».

James Dean
Dette er en av tidenes kjekkeste skuespillere, og han får fremdeles pikehjertene til å banke hardt. Dessverre rakk han bare å spille inn tre kinofilmer: «Øst for Eden», «Rotløs ungdom» og «Giganten».

Leonardo DiCaprio
På 1990-tallet var han jentenes drøm, etter filmer som «Romeo + Julie» og «Titanic». Men DiCaprio er også en av Hollywoods største skuespillertalenter og har blitt Martin Scorseses nye yndling.

Clint Eastwood
Med cowboyhatt og pistol var Eastwood en av spagettiwesternens barskeste skuespillere. Men han er fortsatt aktiv både foran og bak kamera.

Harrison Ford
Ford har spilt både Han Solo i «Star Wars» og Indiana Jones. Selv de mest kresne lar seg sjarmere av det.

Richard Gere
Helt siden han spilte i «American Gigolo» i 1980, har jentene drømt om ham. Vi forbinder ham blant annet med den sympatiske Edward i «Pretty Woman» og den kjekke Billy Flynn i «Chicago».

Mel Gibson
Denne kjekkasen er best kjent som tøffing i filmer som «Dødelig våpen» og «Braveheart». Men han har også vist en mykere side, blant annet i «What Women Wants».

Cary Grant
Her har vi en elegant og sjarmerende fyr som var stor i midten av forrige århundre. Blant annet spilte han i «To Catch a Thief» av Alfred Hitchcock.

Josh Holloway
Det er ikke få jenter som har drømt seg til «Lost»-øya for å møte kjekke Sawyer.

Hugh Jackman
Denne flotte australieren imponerte oss i «The Prestige». Men det er som Wolverine i «X-Men» han har sjarmert flest jenter.

Rob Lowe
Lowe var blant de mest populære gutta på 1980-tallet, blant annet etter filmer som «St. Elmo's Fire». Nå er han tilbake i TV-serien «Brothers & Sisters».

Ewan McGregor
Han er kjekk, han er talentfull og han kan til og med synge, noe han beviste i «Moulin Rouge». Kan man be om mer?

Wentworth Miller
Tøffere kar skal vi lete lenge etter. Det er nesten så vi håper han ikke skal klare å rømme fra fengselet i «Prison Break», slik at vi kan fortsette å se ham på TV.

Paul Newman
Newman var en av de mest sexy på 1960- og 1970-tallet. Rollene i «The Sting» og «Butch Cassidy and the Sundance Kid» gjorde ham ikke mindre populær.

Robert Redford
Sammen med Paul Newman gjorde han det stort med «Butch Cassidy and the Sundance Kid». Han fikk dessuten jentene til å se politiske filmer med «All the President's Men» og «The Candidate».

Tom Selleck
Dagens ungdom forbinder trolig Selleck med Monicas eldre kjæreste i «Friends». På 1980-tallet var han en av de hotteste stjernene. Han spilte blant annet i «3 menn og en baby» og TV-serien «Magnum, P.I.»

Mark Wahlberg
Mange jenter ble betatt etter å ha sett Wahlberg som pornostjerna «Dirk Diggler» i «Boogie Nights». Men han er også bra i filmer som «The Italian Job» og «The Departed».

Kilder: Entertainment Weekly, Imdb.com