Gå til sidens hovedinnhold

Miley spriket i alle retninger

Ga alt til alle på Telenor Arena.

Miley Cyrus
Bangerz Tour
Telenor Arena

Hvis du kom for rumperistinga, hånda planta i godt grep på musa eller tunga ute av kjeften, så fikk du det. Ikke bare en gang, en hel haug med ganger. Men onsdag kveld spriket det i alle retninger ute på Fornebu, og da snakker vi ikke bare om beina til Miley (pun intended).

Team Cyrus var overveldende - litt på vond, mest på godt. For samtidig som det var noe å grynte litt misfornøyd over, var det også innmari bra. Miley Cyrus for president, liksom!

Oppskriften var som følger: To låter, av scenen, kostymeskifte. Dansere eller band som underholdt de minuttene hovedpersonen var borte - eventuelt en videosnutt, der hun stikker ut tunga, skjuler puppene bak gaffateip og henger opp ned og cirka naken. Hun poppet opp på scenen igjen, to-tre nye låter. Repeter. Alt til øredøvende jubel. Jeg mener hyling, og jeg mener tinnitus-hyling. Herregud, det er lyd i jenter, altså. Elsk!

- Selv før jeg visste jeg skulle hit til Norge på turneen, så ville jeg hit, jeg har hørt det er så vakker her. Jeg skal bruke tid her, så faens takk for det. Jeg og gjengen min skal feste her i kveld, jeg har hørt dere kan feste! sa en strålende Miley. Og hun snakket ofte og mye. Om Norge, om fansen, om det å ta vare på dyrene sine. Og igjen om fansen, om låtene og om Oslo.

- Jeg tror dette er den største arenaen jeg er på på denne turnen, tusen takk. Jeg står på samme scene som Rolling Stones, det er føkkings sjukt. Takk!

Men tilbake til sprikingen. Først (og det som var vondt): Lyden. Den sugde, og det så ufattelig også. Nivået oversteg de fleste desibelgrenser og ekkoet smalt veggimellom i blikkboksen Telenor Arena. I starten var det bare grøt og det ble ikke all verdens bedre utover i konserten.

For det andre, (og ikke så vondt): Miley selv er tydeligvis skitzo. Dama spiller på det seksuelle, overlegne og jeg-gir-faen attituden, og hun har stjernerollen fullstendig under kontroll. Sier hun hopp, hopper man. Samtidig har hun tydelig et ønske om å synge – og at sangen skal stå i fokus. Det er nesten som om hun er på en audition - til alle rollene.

For det startet og sluttet i tegneserie-modus: fargerike ballonger, paljetter, masker, dverger og storvokste. Dyreparken var representer i form av dansere i kostymer, det var halvnakne cowboyer, en enorm ulv, dukker, og en svevende pølse i brød (jepp, Miley red den inn og så av scenen). For selvsagt – dronningen selv, Miley. I sine spraglete, glitrende, rumpevisende og minimale leotarder. Hun spiste pengesedler, var bevisst vulgær og flirte stort. Vred seg i babydoll og dansere på senga, svingte rundt på en bh som lander på scenen foran henne, faktet en BJ på en av danserne og spyttet vann på de fremst.

- It hot as fuck in here!

Og mellom partybeatsene og sirkuset, et rolig parti. Der Miley understreket at her er det sangene som er fokus, ved å kle seg i en heldekkende (om enn like trang og glitrende) sort drakt, og var alene med bandet. Det er kontrasten, og til å være Miley, er det nedtonet. Det hadde kanskje gjort seg med en mindre nattklubb.

Og her kommer det tredje inn. Hun leverte også en rekke coverlåter. Beatles, Coldplay og Dolly Parton. Blandet med egne, roligere låter. Det vil si, de som ikke er designet på beats, for å fungere på fest. Det var her hun mistet konsentrasjonen til deler av publikum. Det var kanskje ikke det de ventet, det de ville ha. Og det må være jævlig tungt å forene ønsket om å synge visse låter – og å leve opp til slem jente som ikke bryr seg om hva noen andre sier-imaget. Dama kan synge, men til tider så drukner det i glitter, sjokkstunt og stringtruse, og den onde sirkelen følges opp av hylende fans og kritikere som vil ha mer drama.

Den røde tråden var uansett stemmen hennes. Som er sjukt bra, selv i et grøtete lydbilde. Som rockeMiley har hun en stemme som ville gjort de mest pompøse 80-talls puddelrockere kvalme av misunnelse, når hun er partyMiley twerker hun rått samtidig som stemmen skjærer gjennom hylende beundring og når hun er balladeMiley henfaller hun ikke til vokaljukkingen som så mange gjør, men får likevel frem styrken.

Hun mistet bare kontrollen en eneste gang: Storskjermen viste antydning til panikk hos frøkna da hun rotet febrilsk i jakka på jakt – etter mobilen. Den lå der, og Miley kunne ta sine selfies, med fansen som villig bakteppe.

Det er umulig å ikke la seg påvirke av den dama. Eller like henne, hun er rå! Avslutningsvis kjørte hun på med tre av de sterkeste kortene, hitsene We Can’t Stop, Wrecking Ball og Party In The USA, og trommehinnene på undertegnede sprakk.

Dere som likevel ikke klarer like henne kan holde kjeft, det er ingen som kan høre sutringa deres uansett.

Dette spilte Miley og Co:

SMS (Bangerz)
Love Money Party
My Darlin'
Maybe You're Right
FU
Do My Thang
#GETITRIGHT
Can't Be Tamed
Adore You
Lucy in the Sky with Diamonds(Beatels-cover)
Drive
Rooting For My Baby
The Scientist (Coldpay-cover)
Jolene (Dolly Parton-cover)
23
On My Own
Someone Else

We Can't Stop
Wrecking Ball
Party In The U.S.A.

HTML EMBED


Miley Cyrus in concert at G-A-Y, London, Britain - 09 May 2014
Miley Cyrus in concert at G-A-Y, London, Britain - 09 May 2014

Det er ikke få kofferter Miley har med seg på tur... 2014 Miley Cyrus


Reklame

Her kan du levere Vikinglotto