Gå til sidens hovedinnhold

8 dumme skjønnhetsvaner kvinner har

(U)vanene vi ikke liker å innrømme at vi har.

(SIDE2): Vi har alle våre skjulte sider og uvaner, og det er kanskje ikke alt som er like sjarmerende å fortelle om til andre.

Men du er garantert ikke alene når det gjelder alle «ekle ting» man gjør, men som man ikke snakker om.

LES OGSÅ SAKEN: 8 ekle ting alle gjør, men ikke snakker om

Nettstedet Cosmopolitan.com har listet opp en rekke punkter når det gjelder kvinner og skjønnhets(u)vaner, og vi gjentar åtte av dem her.

1) Vi klemmer på kviser, selv om vi vet så inderlig godt at vi ikke burde

Å klemme det som virker som en liten, uskyldig kvise kan fort utvikle seg til å bli både et stort sår og i verste fall et arr. Selv om vi flere ganger har lest og hørt at det beste er å la kvisene få være i fred, så klarer vi bare ikke å holde fingrene unna. Og selv om vi angrer når vi skjønner at skaden er et faktum, så gjør vi det samme igjen og igjen når nye kviser dukker opp. Så forsøker vi så godt vi kan å skjule kvise-såret med all mulig sminke, men likevel føles det ut som at ALLE stirrer på den dumma kvisa du ikke klarte å overse i første omgang.

LES OGSÅ: Slik skal du angripe en kvise

2) Vi rengjører ikke sminkekostene, selv om vi vet at vi burde

Sminkekoster skal renses regelmessig for å fjerne gammel sminke, smuss, bakterier, oljer og døde hudceller. Skitne sminkekoster vil ikke bare ha en negativ påvirkning på sminken din, men de kan også forårsake hudproblemer. Likevel så er det faktisk de færreste av oss som har gode rutiner på å rense børster og koster.

3) Du kaster ikke sminkeprodukter selv om de er flere år gamle

Det er ikke bare mat- og drikkevarer som har holdbarhetsdato. Også ulike sminkeprodukter har sin levetid, og for eksempel bør maskara byttes ut hver tredje måned hvis du bruker den daglig for å redusere risikoen for blant annet øyeinfeksjon. Men kaster vi gammel sminke? Nei, for mange skal produktene brukes opp før de går i søpla, samme hvor lenge de har stått på sminkebordet, ifølge Cosmopolitan.

4) Vi bruker spytt til å fikse på sminken

Har eyelineren eller øyenskyggen blitt dratt utover så er Q-tips og litt vann kjekt å ha til å fikse opp sminken. Men det er ikke alltid man har dette lett tilgjengelig og hva gjør man da? Jo, man tar litt spytt på hånda og bruker fingeren til å rette opp.

5) Du legger deg uten å ta av deg sminken

Dette er en klassiker vi er sikker på at de fleste jentene kjenner seg igjen i. Vi vet vi burde fjerne maskaraen og vaske ansiktet med gode hudpleieprodukter før vi legger oss, men likevel så er det noen kvelder dette bare er et ork som vi ikke orker å bry oss om. Hvorfor er det sånn? Det tar oss kanskje maks fem minutter!

LES OGSÅ: Derfor bør du aldri gå til sengs med sminke på

6) Du deler sminkeprodukter med venninna di

Selv om man bare ønsker å være grei, så kan det å dele sminkeprodukter med andre i vennegjengen føre til at hudirritasjoner og øyeinfeksjoner. Maskara er en av verstingene. Her kan bakteriene florere, spesielt hvis den er gammel eller man deler den med venner. Det er derfor ikke så rart at mange jenter lider av såre, kløende, rennende og røde øyne.

7) Du prøver «TEST»-produkter når du er på shopping. Det samme gjør hundrevis av andre.

Ja, det kan være kjekt å teste sminkeproduktene før man kjøper dem for å sjekke konsistens og om fargen er riktig på din hudtone. Men fakta er at du sannsynligvis ikke er den første til å teste eyelineren eller pudderet som er markert som TEST-produkt. Og det er aldri godt å vite hva slags bakterier og smuss som har samlet seg i produktet når hundrevis av andre også har hatt fingrene sine på og i den samme varen.

8) Du napper ut hår som barberhøvelen ikke fikk med seg

Enten det er på leggene, under armen eller i underlivsområdet så må du bare dra ut det ene hårstrået med fingrene som du ser står igjen, uansett hvor hardt det sitter og hvor vondt det er.

LES OGSÅ: 9 ting gutter gjør som jenter ikke skjønner

Kommentarer til denne saken