Gå til sidens hovedinnhold

SkincareByAnki om leppetatovering: - Dette er ikke en behandling du kjøper på salg!

Hudterapeuten råder unge jenter til å tenke seg godt om før de ber om en permanent endring i ansiktet.

(SIDE2): Leppetatovering er en form for permanent makeup.

Ifølge Side2-blogger og hudterapeut Anne Kathrine Hansen er dette en økende skjønnhetstrend og mandag denne uken kunne toppblogger Sophie Elise avsløre at hun hadde tatovert leppene sine.

Trender på sosiale medier

Anne Kathrine står bak bloggen SkincareByAnki og tidligere denne måneden skrev hun et innlegg om nettopp permanent makeup på leppene.

- Som med vanlig tatovering er permanent makeup noe som skal gi huden varig farge. Forskjellen er at med permanent makeup brukes det en nål som kun går fra 0,6-1,3 millimeter ned i huden, noe som er mindre enn ved tatovering. På fagspråket kalles dette «pigmentering», sier skjønnhetsbloggeren til Side2.

- Jeg opplever at trenden er økende nå, i takt med alle andre skjønnhetsbehandlinger som kan gi «raske» resultater. Det publiseres bilder i sosiale medier som gjør dette mer tilgjengelig og synlig for flere.

Endrer på utseende

Når det gjelder permanent makeup på leppene så kan man tatovere både med omriss og fyllfarge. SkincareByAnki sier at de fleste ønsker leppetatovering på grunn av kosmetiske årsaker.

Dette kan for eksempel være tydeligere leppekant, mer volum eller korrigering av skjevheter.

- Permanent makeup kan også dekke arr etter munnsår eller ulykker. For meg er det viktig å holde fast ved at permanent makeup skal gi et naturlig resultat og ikke overdådige lepper eller kunstig fasong på leppene, presiserer hudterapeuten.

Unge jenter fristes av billige tilbud

Anne Kathrine forteller at hun selv mistet brynene sine for 20 år siden og at hun er utrolig takknemlig for permanent makeup.

- Uten dette måtte jeg ha konstruert bryn hver dag for å få den naturlige rammen i ansiktet. Det er utrolig deilig å ha en permanent liner, som du ikke trenger sminke noen dag og som til og med gjør at du ser våken ut uten makeup, sier hun.

- Til og med leppene kan se naturlige ut og en korrigering av skjeve linjer kan være utrolig deilig for de som sliter med dette.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Men ifølge Anne Kathrine finnes det mange som tilbyr behandlinger med permanent makeup som ikke burde gjøre dette.

Til Side2 sier skjønnhetsbloggeren at det er flere fallgruver man bør være oppmerksom på hvis man vurderer en slik «tatoverings-behandling».

- Jeg har sett en rekke grusomme resultater etter feil utført permanent makeup. Mange får for høye bryn som dermed ser overrasket ut hele tiden, eller det er blitt brukt brune og tykke liplinere og eyeliner som ville fått Amy Winehouse til å se uskyldig ut. Og det er dessverre ofte her de unge jentene havner, fordi disse gir billige behandlinger. forteller hun.

Gjør grundig research

Bloggeren presiserer at det kreves god utdannelse og mye trening for å få et bra resultat på kunden. Ifølge Anne Kathrine er det også ofte slik at billige behandlere opererer med utstyr og farge som er importert ulovlig til Norge.

- Det kan dreie seg om utstyr som inneholder nikkel eller ikke følger reglementet for hygiene. Permanent makeup skaper blødning i huden og du vil ikke dra med deg rester av forrige klients kroppsvæske etter behandling, understreker hun.

- Du bør tenke deg om et par ganger før du bestemmer deg for å gå til en permanent endring midt i ansiktet! påpeper hudterapeuten.

- Når du først har bestemt deg så er det viktig å bruke tid på å finne rett terapeut. Spør hvor de er utdannet, spør om de har videregående kursing etter første utdannelse. Spør om å få se bilder av det de har gjort tidligere og spør hvor mage de har behandlet. Og sist, en ikke minst: dette er ikke en behandling du kjøper på salg!

Ifølge hudeksperten bør behandlingen ligge på rundt 5000-7000 kroner, inkludert etterfyll.

- Dette forteller deg at de garanterer godt resultat, at de er godt utdannet og bruker trygt utstyr, som koster.

Kommentarer til denne saken