Gå til sidens hovedinnhold

Softis-test: Oslos dyreste?

Softisen kan få enhver til å smelte ... Men hvor er den dyrest?

I snart 60 år har softisen muntret opp oss nordmenn.

– Da softismaskinen kom til Norge kostet den like mye som en folkevogn. Så det var relativt dyrt, ifølge marketingdirektør i Diplom-Is, Anne Borgen Sturød.

Og - hva frister vel mer enn iskrem på dager hvor gradestokken danser på 20-tallet?

Nettavisen har testet et knippe isbarer i Oslo sentrum for å se om det er noen prisforskjell.

Og - det er det. Ikke så stor, men likevel.

Den rimeligste softisen finner vi hos Ben og Jerry på Karl Johan.

Der koster isen 35 kroner - pluss en femmer for strø. Og nettopp strø gjør susen, vil mange si.

Mørke vindermåneder til tross, eller kansje nettopp derfor: Norge er blant de land i verden hvor det spises mest is per innbygger.

Hva er så softisen laget av?

Softis er i utgangspunktet som vanlig iskrem. Mens frossen-isen blir herdet ned til 30-40 minusgrader, holder softisen 3-4 minusgrader og er derfor mye bløtere. I tillegg bidrar pumpeteknikken i maskinen til mer luft.

Har du tips om softis som koster mer enn 39 kroner (uten strø)? Tips oss på side2@nettavisen.no.

Vi beveger oss lett mot Aker brygge, hvor isbarene ligger som perler på en snor.

Der koster softisen hos konkurrentene Diplom-Is og Hennig Olsen-is nøyaktig det samme: 38 kroner, pluss fem kroner for strø.

- Hva skjedde med konkurranseånden, undrer vi.

Dyrest hos Møvenpick

Ikke mange skrittene senere, topper vi hos den neste isbaren med prima beliggenheten når solen steker: Møvenpick.

Der er prisen skrudd opp med én kroner til 39 kroner. Også her koster det en femmer for strø.

Hos den siste isbaren før seilbåtene tar over, koster softisen - også fra Diplom-Is - 37 kroner.

Kommentarer til denne saken