(SIDE2): De fleste av oss vet godt at trening er sunt for helsa, men hvilken kroppsdel har egentlig best utbytte av at vi rører på oss?

Styrker hjernen

Ifølge den svenske psykiateren Anders Hansen er trening noe mange av oss glemmer er en fantastisk form for medisin.

Han er for tiden aktuell med boken «Hjärnsterk» og forfatteren hevder at fysisk aktivitet er helt nødvendig for å stimulere og forbedre hjernens funksjoner, skriver den svenske avisen Expressen.

- Det er ufattelig at ikke flere kjenner til hvor viktig det er for hjernen at vi beveger på oss. Hvis du ikke er fysisk akiv så fungerer ikke hjernen like godt som den kunne ha gjort, sier Hansen i en pressemelding.

LES OGSÅ: 5 tegn på at du trener for lett

Psykiateren sier altså at det er hjernen som er den kroppsdelen som har best utbytte av trening. Hansen påstår at de positive effektene av mosjon kan være så omfattende at det er snakk om en merkbar mental oppgradering.

Videre sier psykiateren at trening er med på å dempe stressnivået i kroppen og at når vi trener så dannes flere hjerneceller samtidig som at man bremser hjernens aldringsprosess.

Best effekt av kondisjonstrening

Studier viser også at man får større vokabular og blir mer kreativ hvis man er fysisk aktiv. Det er faktisk slik at jo mer du trener, jo raskere blir du til å tenke og jo bedre blir du til å fokusere, selv om det er mye støy rundt deg, skriver Expressen.

Men det er forskjeller på hvordan ulike type treningsformer påvirker hjernen.

Styrketrening har ikke like god effekt som for eksempel løping eller sykling, ifølge Hansen. Han mener det er avgjørende å få opp tempoet, pulsen og blodsirkulasjonen når du trener.

Legen sier at det som kreves er kondisjonstrening fire til fem ganger i uka hvor du trener minst 30 minutter hver økt.

LES OGSÅ: 6 treningsmyter du må slutte å tro på