Gå til sidens hovedinnhold

10 ganger skuespillere ble fjernet fra filmer på merkelige måter

Én skuespiller var for flink, en annen sølte sennep.

At skuespillere må trekke seg eller blir fjernet fra filmer, er ikke et ukjent fenomen i Hollywood. Som regel har det å gjøre med logistikk eller uenigheter. Men noen ganger er omstendighetene litt festligere enn ellers.

Vi har funnet ti merkelige unnskyldninger fra filmbyen:

Chris Cooper var for flink

Det er sjeldent en skuespiller får kritikk for å være for flink, men det har Chris Cooper fått. Han skulle spille en liten rolle som seriemorder i «The Ring», men gjorde altså jobben for godt. Testpublikummet kritiserte filmen for å gi for lite plass til Cooper. Dette førte til at regissøren valgte å fjerne ham helt fra den ferdige filmen.

Les også: 12 gutter vi forelsket oss i på 90-tallet - slik ser de ut nå

Paul Rudd var for hyggelig

Paul Rudd er en av Hollywoods mest sympatiske fyrer, men det er tydeligvis ikke bare positivt. I «Bridesmaids» hadde han rollen som en dust som tok med Kristen Wiigs karakter på tidenes kjipeste date. Men også her var testpublikummet misfornøyd. De trodde rett og slett ikke på at Rudd kunne være en dust, og regissør Paul Feig ble nødt til å klippe ham bort.

Reese Witherspoon klarte ikke aksenten

Reese Witherspoon er en allsidig skuespiller som klarer de fleste roller - men ikke alle. I 2012 skulle hun ha hovedrollen som Merida i Pixar-filmen «Modig». Det ble sagt at hun måtte trekke seg fra filmen av tidsmessige grunner, men senere har hun innrømmet at det var fordi hun ikke klarte å snakke med skotsk aksent.

- Det var elendig, jeg måtte trekke meg fra filmen. Det er ikke mitt beste øyeblikk, sa hun ifølge Spring.st.

Shailene Woodley var i veien

I «The Amazing Spider-Man 2» skulle Mary Jane Watson introduseres, spilt av Shailene Woodley. Men Peter Parkers store kjærlighet var dessverre ikke viktig nok. Sony Pictures ville nemlig skape så mange oppfølgere og spin-off-filmer som mulig, og tvang regissør Mark Webb til å vie ekstra mye tid til mer uvesentlige karakterer. Resultatet ble at filmen ble for lang, og Mary Janes scener måtte kuttes ut.

Richard Gere sølte sennep

Den da ukjente Richard Gere spilte mot Sylvester Stallone i filmen «The Lords of Flatbush» i 1974. I en lunsjpause skulle han spise en sandwich - men endte med å søle sennep i fanget til filmens stjerne. Stallone syntes ikke det var morsomt å få sennep på seg, og krevde at regissøren måtte velge mellom ham og Gere. Regissøren valgte selvsagt den mest kjente skuespilleren. Det sies at skuespillerne fremdeles ikke er på talefot på grunn av hendelsen.

Les også: Nakenskandale og sex med stesønnen. Gloria Grahame var 50-tallets Kardashian

Kel O’Neill ble skremt av stjernen

Få skuespillere lever seg mer inn i rollene sine enn Daniel Day-Lewis. Han gjør jobben så grundig at han forblir i karakteren også etter at kameraet er slått av. Det ble for mye for unge Kel O’Neill, som spilte med Day-Lewis i «There Will Be Blood». Han taklet rett og slett ikke medspillerens arbeidsmetode, og etter to uker valgte han å trekke seg fra filmen.

Buddy Ebsen tålte ikke sminken

Buddy Ebsen spilte tinnmannen i «Trollmannen fra Oz», men måtte gi fra seg rollen. Han tålte nemlig ikke sminken som krevdes for å gjøre ham til en tinnmann. Etter bare en uke havnet han på sykehuset med pusteproblemer, og det var visstnok svært dramatisk. Han kunne selvsagt ikke fortsette, og Jack Haley tok over rollen.

Whoopi Goldberg ble tvunget med

Da Whoopi Goldberg prøvde å trekke seg fra innspillingen av «Theodore Rex», valgte produsent Richard Gilbert Abramson å saksøke henne for 20 millioner dollar. Han vant, og Goldberg hadde ikke råd til å betale ham den høye summen. Hun ble derfor nødt til å spille i filmen mot sin vilje. Det hele endte med en Golden Raspberry-nominasjon for årets dårligste skuespiller.

Ryan Gosling ble for tjukk

Mange skuespillere har hatt suksess med å endre utseende for en rolle - men det er best å spørre regissøren først. Ryan Gosling glemte nok det da han fikk rollen som faren i «Alle mine kjære». Han følte at han så for ung ut for rollen, og valgte derfor å gå opp i vekt. Da regissør Peter Jackson fikk se ham få dager før innspillingen startet, var han ikke enig i at det var riktig for rollen. Han sparket Gosling og ga rollen til Mark Wahlberg i stedet.

- Vi snakket ikke så mye sammen før innspillingen, og det ble et problem. Jeg møtte opp på settet og hadde tatt helt feil. Så jeg var tjukk og arbeidsløs, har Gosling sagt til Hollywood Reporter.

Les også: Derfor er de Hollywoods hotteste par

Mario Lanza brukte bare stemmen

Da Mario Lanza prøvde å trekke seg fra innspillingen av «The Student Prince», ville ikke filmstudioet la ham slippe unna. Først saksøkte de ham for fem millioner dollar, og de vant. Men i stedet for å be ham betale, inngikk de en avtale om at han skulle lese inn alle replikkene sine. Da det var gjort hentet de inn en ny skuespiller. Han fikk den krevende oppgaven med å spille rollen mens han beveget på leppene til Lanzas innleste dialog.

Kilder: Screenrant.com, Whatculture.com, Denofgeek.com, Spring.st.

Les også

Her er sommerens storfilmer

Les også

- Oh my God, ropte kjæresten. Så begynte Tamis mareritt på havet

Les også

Slik ser Jurassic Park-barna ut i dag