I løpet av livet dumper man eller blir dumpet på vidt forskjellige måter og av vidt forskjellige grunner.

Kanskje kranglet du med typen eller dama over hva dere skulle ha til middag og poff så var du plutselig singel? Eller har du holdt ut i et forhold over lengre tid og håpet inderlig at ting skulle bli bedre for så å bare innse at det ikke var noen vits når du selv ble dumpet? Eller fikk du kanskje sjokkbeskjeden fra daten over Snapchat...?

I Side2-redaksjonen har vi samlet sammen 12 ulike typer brudd alle som har slått opp med kjæresten en eller annen gang kan kjenne seg igjen i!

Les også: «Micro-cheating» er den nye utroskapstrenden

1. Sjokk-bruddet


Du kommer hjem til kjæresten etter en lang dag og går blid og fornøyd inn i stuen og høre om dere skal bestille middag i kveld og om kjæresten har bestemt seg for hva som skal være gaven til fetterens 30-årslag dere skal i sammen til helgen. Der sitter han/hun fullt påkledd i ytterjakke, med et tomt uttrykk i blikket som bare sier: «Sorry, ass. Det er over.»

2. Bruddet dere var enige om


Noen ganger funker det bare ikke lenger. Kanskje er man blitt mer venner enn kjærester etter som tiden går, og en dag innser dere at dere ikke har noe mer å hverken hente fra eller gi hverandre. Nesten uten noen ytterligere forklaring kan dere slå opp uten hverken dramatikk eller konflikt, rett og slett fordi romantikken bare har dødd ut.

3. Bruddet man så komme lenge i forveien, men nektet å innse


Du har tviholdt på en kjæreste i mange måneder og forsikret deg selv om at det bare er en tung periode, for ting blir alltid bedre, ikke sant? Kanskje vil du ikke gjøre det slutt med den andre parten bare fordi det er litt humper i veien akkurat nå. Så ender du til slutt selv opp med å bli dumpa fordi «den andre ikke klarer/orker/vil/er gira mer». Kjipt.

4. Det tvungne bruddet

Noen gang tar et fint forhold slutt på grunn av ytre faktorer som tvinger en adskillelse frem. Kanskje en av dere skal flytte til et annet land for å studere eller jobbe? Eller vennene dine overhodet ikke går overens med kjæresten og du vet at du aldri vil bytte bort vennene? Noen ganger er det ikke annet å gjøre enn å avslutte forholdet.

5. Det feige bruddet


Du trodde det var sånt som skjedde på ungdomsskolen, men etter at kjæresten hadde vært rar på Snapchat hele dagen og du spør om hva som er galt, får du tilbake at dere må snakke sammen. Du spør: «Hvorfor kan vi ikke snakke når jeg kommer hjem fra jobb?» Svaret, som kommer to timer etter åpnet melding lyder: «Sorry, jeg klarer ikke dette mer. Føler det har gått litt for fort fremover og jeg trenger mer tid til å ta vare på meg selv.» Altså🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

6. Bruddet som helt enkelt måtte til


Du oppdager plutselig at kjæresten ikke har dusjet på tre dager, ikke har betalt regningene sine de to siste månedene på grunn av gjeld, eller (Gud forby) at han/hun fortsatt har profil på Tinder (!!!!). Enkelte ting blir helt enkelt dealbreakere for et videre forhold, og det eneste du kan gjøre, er å gjøre det slutt.

7. Bruddet hvor du ble fadet ut


Den andre parten har over lengre tid tatt mindre og mindre inititativ til å treffes, og det tar lenger og lenger tid før du får svar på meldinger. Dere vet begge at det er slutt, men ingen av dere tar initiativ til å «ta praten». Alle som har vært gjennom dette, vet hvor sykt masse det suger.

8. Utroskapsbruddet


Har du noen gang blitt utsatt for utroskap, vet du hvor vondt det gjør, og hvor masse det skader et forhold. Enkelte ganger er skaden uopprettelig, og det eneste rette er å gjøre det slutt.

9. Det absurde bruddet


Absurde brudd ligner litt på sjokkbrudd, fordi det skjer så utrolig fort, men grunnen er en annen. En banal krangel om middag, eller hvilken genser du burde bruke på festen dere skal på sammen, ender i et brudd, og ingen av dere har peiling på hva som skjedde, sett bort i fra at dere til slutt har slått opp, av en eller annen merkelig grunn.

10. Bruddet du angrer på


Trodde du en forbigående fling med en kollega var en forelskelse og dumpet typen/dama? Eller at du måtte ut og treffe andre mennesker og bli kjent med deg selv etter lang tid i et forhold, for så å angre når du innser at du har blitt ensom og gitt slipp på det stabile, langvarige forholdet du var i fra før? Da har du nok blitt en angrer.

11. Bruddet man aldri helt kommer over


Dette er bruddet med ekskjæresten du aldri helt klarer å komme over, som du fortsatt har bilder av på telefonen, og som du alltid ringer halv tre på natta når du er litt for full og ikke har lyst til å reise hjem fra byen alene💔

12. Bruddet man kommer over med én eneste gang


Denne kjenner du igjen hvis du blitt dumpet eller dumpet noen, og gruet deg til mange måneder med bunnløs kjærlighetssorg, og så heller oppdaget at du føler deg aller mest lettet og at de eneste problemene du faktisk hadde her i livet, var problemet til kjæresten din💃💃💃

Les også: Disse setningene var nok til at forholdet lenger ikke varte

Og denne: Slik oppdaget de at de egentlig var «den andre kvinnen» i forholdet