Gå til sidens hovedinnhold

8 tegn på at du er en person som er lett å like

Kjenner du deg igjen i disse punktene?

(SIDE2): Det kan virke som at noen personer har en egen evne til å være et menneske man bare må like. Og det er noen kjennetegn som går igjen, skriver LifeHack.

Nettstedet har nemlig listet opp en rekke vaner de mener finnes hos de personene som man gjerne blir litt ekstra glad for å se og å snakke med.

Vi gjentar noen punktene her:

1) Du er ikke en bedreviter

Ingen liker en person som tror man kan og vet alt. Du unngår å bryte inn i alle slags mulige samtaler der du kommer med dine «eksperttips» og de «beste løsningene». I stedet er du en person som lytter og stiller spørsmål. Folk får følelsen av at du bryr deg, og at du faktisk bryr deg på ordentlig!

2) Du passer dine egne saker

Noen mennesker klarer bare ikke å la være å lytte på andres samtaler for så å komme med sine meninger og tanker om saken, uten at noen har bedt om det. Du er ikke en sånn person og i stedet holder du en lav profil til noen eventuelt spør deg om hva du mener.

3) Du er ikke langsint

Er du fortsatt sur fordi samboeren ikke støvsugde forrige uke, selv om du ble lovet at det skulle bli gjort? Eller er du fortsatt bitter fordi venninna di måtte avlyse avtalen om at dere skulle møtes til helga? Livet skjer og ofte dukker det opp uventede situasjoner i hverdagen som gjør at både du og andre må prioritere annerledes. En person som viser forståelse for dette fremfor å bli sint i flere dager er noe som bidrar til at man blir godt likt!

4) Du er tålmodig

Du lar folk prøve og feile, og du lar andre mennesker få tid til å utvikle seg og sine ferdigheter. Alt trenger ikke å være perfekt på første forsøk og du vet livet er en læringskurve.

5) Du gir komplimenter til andre

Du legger merke til de små detaljene hos andre og du gir komplimenter uten at det blir falskt eller for mye av det gode. Folk husker de positive tingene du sier til dem og derfor blir du også godt likt.

6) Du klarer å se det gode i andre mennesker

Noen ganger kan det være vanskelig å komme overens med personer som har en helt annen personlighet enn deg selv. Likevel klarer du alltid å se noe godt i andre mennesker og å fokusere på hans eller hennes positive egenskaper.

7) Du er generøs

Hvis noen trenger hjelp eller støtte så er du der. Du er en person som stiller opp for andre, uten å kreve noe tilbake.

8) Du er ekte

Når du ler eller gir noen et kompliment så gjør du det fordi du faktisk mener det. Du er ikke redd for å gi konstruktiv kritikk i de situasjonene det trengs og menneskene rundt deg kjenner at du virkelig bryr deg.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg