Gå til sidens hovedinnhold

Agnete og Norge er ute av Eurovision

Agnete gjennomførte perfekt, men det var ikke nok for Europa.

GLOBEN(SIDE2): Agnete gikk ikke videre med låta “Icebreaker”, da den andre semifinalen i Eurovision Song Contest gikk av stabelen torsdag kveld i Globen, Stockholm.

- Jeg er veldig stolt av det jeg gjorde på scenen, jeg gjorde det jeg kom for. Jeg tenkte skitt også, sånn ser det, sa en tapper Agnete etter skuffelsen.

- Jeg er fornøyd med å ha stått på den scenen i kveld, og føler at jeg har vunnet over meg selv og det har vært det viktigste for meg, sier Agnete, som forteller at hun resten av kvelden og natten skal slappe av og ta det rolig.

- Det går jo greit, men det går ikke kjempebra. Men jeg fighter på, jeg sto på den scenen i kveld og er på vei til å føle meg kjempebra.

Hun sier det ikke har vært noen belastning å være med i Eurovision til tross for at hun har vært dårlig.

- Man må utfordre seg selv for å klare å bli bedre.

Hvilken plass Norge kom på av torsdagens semifinalister, vites ikke. Rekkefølgen på finalistene ble lest opp i tilfeldig rekkefølge. De som gikk videre er:

Latvia, Georgia, Bulgaria, Australia, Ukraina, Serbia, Polen, Israel, Litauen og Belgia.

Det betyr at også Danmark er ute. Dermed er det kun Sverige, som automatisk er i finalen som fjorårets vinner og året verter, som er igjen av de nordiske landene.

Island og Finland røyk ut tirsdag.

HTML EMBED
embedNAvideo("yDSbRdIK4IlxB_YuwBuXpw", false)

LES alt om semifinalen her: Følg Agnete i MGP-semifinalen

21-åringen fra Finnmark har holdt seg fullstendig unna rampelyset i flere uker, også her i Sverige. Årsaken er at hun har trengt ro for å fokusere på å prestere best mulig i semien.

Det har overrasket enkelte, men for oss her hjemme er forklaringen kjent.

LES også: Lene Marlin til Agnete: Det sitter en jente i Stockholm som jeg føler så med akkurat nå

Etter fremførelsen var hun også veldig fornøyd. Da sendte hun oss denne meldingen:

- Etter mange uker med forberedelser og alt, så er det en utrolig deilig følelse endelig å få fremført Icebreaker for alle sammen, Tusen, tusen takk til alle som har gitt meg denne muligheten!

Etter den første semien tirsdag er Aserbajdsjan, Russland, Nederland, Ungarn, Kroatia, Østerrike, Armenia, Tsjekkia, Malta og Kypros klare for finale lørdag.

LES mer: Verken Finland eller Island gikk videre til finalen

Automatisk videre er også fjorårets vinner og årets vert, Sverige, samt de såkalte «fem store»; Tyskland, Spania, Frankrike, Storbritannia og Italia. De bidrar mest økonomisk til EBU (Den Europeiske Kringkastingsunion ), og har av den grunn fast plass i finalen hvert år.

Bettingselskapenes favoritt er Russland, som topper stort sett alle lister - og også er den norske fansens vinner.

LES også vårt portrettintervju med Agnete her: - Jeg har akseptert at jeg sliter psykisk

Kommentarer til denne saken