Gå til sidens hovedinnhold

Åtte ting Meghan Markle ikke får lov til å gjøre lenger

Å bli en del av en kongefamilie kommer definitivt med en viss pris!

Etter at Meghan Markle (36) giftet seg med prins Harry av Storbritannia, har livet hennes tatt en helt ny vending.

Som en del av den britiske kongefamilien, skal hun tre inn i et helt nytt levesett av regler, etiketter og «dos and don'ts». Det er også mange ting hun aldri vil få lov til å gjøre igjen.

Vi har samlet noen av dem her:

1. Hun kan ikke være aktiv i sosiale medier

Kort tid etter at Meghan og prins Harry annonserte forlovelsen sin, slettet hun både bloggen og Instagram-kontoen sin, som hun brukte aktivt. De eneste bildene vi får se fra Meghan Markles liv fremover, er offesielle bilder og pressefotografier. Litt kjedelig for Meghan, med tanke på alle de «Instagram worthy» bildene fra bryllupet deres😑😑

Er du nysgjerrig på de SJUKT mange etikettereglene Meghan Markle må lære seg? I podcasten Helt Konge diskuterer vi akkurat dét - og alt du ikke visste at du lurte på om de kongelige. Helt Konge er også tilgjengelig i iTunes eller på heltkonge.blogg.no.

2. Hun kan ikke skrive autografer

Hvis du i fremtiden får sjansen til å spørre Meghan Markle om en autograf, vil hun være nødt til å avslå. Hvorfor? Fordi signaturen hennes kan bli forfalsket. Ifølge Express har den like populære hertuginne Kate fått forbud mot å skrive autografer når hun er ute og treffer royalister. Regelen gjelder for alle kongelige, skal man tro avisen.

3. Hun kan ikke være ute alene

Ingen i den britiske kongefamilien får forlate huset/residensen/slottet/palasset uten å ha sikkerhetsvakter til stede. Dette gjelder også Meghan Markle, selv om hun naturligvis har hatt sikkerhetsvakter rundt seg fra før den siste tiden. Noe som betyr aldri mer shopping, og aldri mer et glass vin med venninnene på den lokale baren uten en livvakt til stede. Trist💔

4. Hun kan ikke ha farget neglelakk (!)

De eneste fargene som er «godkjente for kongelige», er rosa eller nudefarget neglelakk. Godt at nude har vært en av de hotteste fargene de siste par årene, da😂 (Takk, The Kardashians<3) Ifølge Glamour har Meghan Markle hatt på seg nude neglelakk helt siden Harry fridde, og under bryllupet deres gikk hun for en blekrosa variant.

5. Hun kan ikke gå med bare bein

Det synes selvfølgelig ikke på bildene, men alle kvinner i kongehuset må gå med gjennomsiktige strømpebukser. Whyyy tho? 🤔⁉️ Business Insider skrev at Meghan Markle kan ha brutt en vesentlig regel for kongelige da hun og Harry møtte pressen i anledning forlovelsen sin. Det så nemlig ut som at den kommende bruden ikke hadde på seg strømpebukser, men gikk med bare legger.

6. Hun kan ikke gå i gjennomsiktige klær

Du la kanskje merke til at Meghan Markle hadde på seg en kjole med gjennomsiktig, brodert overdel på de offisielle forlovelsesbildene hun tok med prins Harry? Denne kjolen kan hun ikke gå med (i alle fall ikke offentlig) igjen. New York Times skriver at mange lot seg provosere av den gjennomsiktige overdelen, og mente at det ikke er et passende antrekk for en kongelig.

7. Hun kan ikke lenger sitte med beina i kors

Slutt på å slenge det ene beinet oppå kneet og sitte med kryssede bein. Ifølge The Sun er det vanlig etikette blant de kvinnelige medlemmene av kongehuset å krysse anklene - ikke beina. Dette fordi ikke undertøy eller deler av området rundt skrittet skal være synlig. I stedet brukes stillingen «dutchess slant» - beina sammen og lent til én side.

8. Hun kan ikke droppe å følge med på nyhetene

Som kongelig frekventerer man middager stadig vekk, og er nødt til å holde seg oppdatert på nyhetsbildet.

Emma Dupont, etiketteekspert, sier til The Sun:

- Å holde seg oppdatert på det som skjer i verden, filmer, bøker og verdensbegivenheter, gjør at du kan føle deg sikker når du møter nye mennesker. Small talk er essensielt når man skal bygge forhold.

Les også

- Hit går bryllupsreisen til Harry og Meghan

Les også

Solgte goodiebag fra det kongelige bryllupet for over 232.000 kroner

Les også

Prins Harrys fetter stjeler oppmerksomheten etter det kongelige bryllupet

Les også

Slik var Harald og Sonjas dramatiske kamp for å få hverandre

Les også

Podcast: Når svigers er den britiske kongefamilien

Les også

Nybakt pappa prins William (35) sliter med å holde seg våken under gudstjeneste

Kommentarer til denne saken