(SIDE2): Uken etter at krangelen gikk rett til himmelsi «Farmen», og Simen ofret seg for kameraten Marius har vært preget av forsoning og mye jobb.

- Vondt og sårt

Spesielt etter at Marius storbonde tok et valg som påvirket alle i «Farmen». Ali og Marius forsøkte også å sikre seg en mulig plass i finaleuka ved å inngå en avtale med Laila Lockert. Hun på sin side ville ikke inngå en allianse, og dermed ble hun valgt til førstekjempe.

LES OGSÅ: Farmen-Oddvar støtter Stines valg: - Det var på tide

Jentene var klar over at Laila ikke kunne kjøpslås med, og derfor var det stor spenning tilknyttet søndagens valg. Laila endte med å velge venninnen Linda Snoen.

- Linda og jeg ble jo veldig gode venninner. Selvfølgelig er det vondt og sårt å velge en som du er blitt så glad i. Samtidig så var Linda veldig klar over at det er slik spillet er. Vi skilte på det personlige og spillet. Det var ingen splid mellom oss, og jeg var nødt til å velge noen der jeg tenkte at jeg kunne komme tilbake på gården, sier Laila Lockert til Side2.

Hun sier Linda er råsterk på kunnskap og at hun er teknisk god i andre øvelser, så å møte henne i en finale ville være en utfordring.

KLIPPINGEN AV FARMEN HAR IRRITERT:

Farmen-Lasse: - Jeg ble fremstilt som en ensom ulv uten venner

- Viktig å vise at vi håndterte spillet

Linda Snoen fra Toten var en av utfordrerne som har holdt ut svært lenge på gården.

- Klart det ikke var noe gøy å bli valgt til annenkjempe. Laila var en klok og oppegående dame, og jeg var en utfordring. Vi visste at vi var med på et spill, det var ikke alle som visste at de visste det. Så da må man være voksen og håndtere det på en voksen måte, sier Linda til Side2.

Også Laila Lockert har hatt lite til overs for hvordan Stine Hartmann er blitt behandlet på gården, og har sagt det klart og tydelig.

- Jeg synes det var under enhver kritikk. Jeg syntes det var sårt at Stine ble behandlet på den måten. Og desto viktigere ble det for Linda og meg å vise at dette er et spill, at vi kan være gode venner likevel og oppføre oss, sier Laila.

Voldsomt uvær ødela

Linda valgte seg «syrekampen» melkespann som tvekamp søndag. Både for seerne og for alle de resterende deltakerne på «Farmen» ble det en uventet emosjonell tvekamp. Det foregikk nemlig en del som ikke kom frem på TV.

- Jeg så at da vi kom frem til tvekampen at dette ble veldig tøft for Linda. Hun var sliten, vi hadde sovet veldig dårlig, det var veldig dårlig vær den natta før tvekampen, forteller Laila.

Linda innrømmer at hun ble fryktelig nervøs foran tvekampen.

- Jeg vet faktisk helt selv hva som skjedde. Jeg var skikkelig sliten etter oppholdet og helt tom for energi. Jeg hadde knapt sovet på natta fordi det ble et voldsomt uvær. Vannet skvulpet inn i tvekamphytta, og jeg ringte til og med produksjonen fordi jeg ble engstelig. Jeg var ikke klar for kamp. Jeg prøvde å gjøre mitt beste, men så der og da at jeg kunne ha valgt kunnskap, sier hun til Side2.

Linda forteller at det skjedde noe med henne da hun ble valgt til annenkjempe. På den ene siden hadde hun lyst til å være med videre, samtidig fikk hun en fot inn i verden utenfor der samboer, to voksne barn og en 11 år gammel sønn, som hun savnet, ventet.

Irettesatt av programleder Gaute

Det seerne får se er at Linda stadig får irettesettelser fra programleder Gaute Grøtta Grav fordi venstrearmen svikter. Til slutt klarer hun ikke oppgaven og bryter fullstendig sammen. Det blir helt stille på plattformen der tvekampen foregår, og Laila styrter til og vet ikke helt om hun skal juble eller trøste. Hun ender med det siste.

SE OGSÅ: Så mye gikk «Farmen»-deltakerne ned i vekt

- Nervene hadde tatt henne totalt, hun var veldig, veldig spent. Det var tøft å se på hvor mye hun sleit da vi sto der og holdt bøttene. Jeg forsøkte å mote henne opp og signalisere «Kom igjen, gi alt. Linda». Jeg vet ikke om det var krampe eller hva som skjedde. Men plutselig var det over. Det var fælt å se på, sier Laila.

- Jeg hadde rett og slett en forferdelig dårlig dag. Jeg var i en elendig form, kvalm og uvel, og nervene spilte meg et lite puss, sier Linda til Side2.

Linda sier at hun ikke husker så mye av selve tvekampen, men i dag kan hun med en liten latter si at «det var mye for en totning med alle kameraene og alt». Og tross alt var det veldig, veldig fint å komme hjem.

-Jeg nøt hvert minutt og hver uke inne på «Farmen». Det er ikke en selvfølge at utfordreren skal være med så lenge. Oppholdet gjorde noe med meg, jeg setter mye større pris på små detaljer som er 2016, sier Linda Snoen.