Gå til sidens hovedinnhold

Cosmopolitan mener norske Kristofer Hivju er «Game of Thrones'» kjekkeste

- Har alltid vært attraktiv, men nå får han skinne.

(SIDE2): Kristofer Hivju fortalte i fjor høst at må slippe løs villmannen løs når han spiller Tormund Giantsbane i «Game of Thrones».

Og rollen i den populære og myteomspunnede TV-serien blir større for hver sesong som går. Nå er han aktuell med den sjette sesongen av serien.

Det er tydelig at de også over vannet nå får øynene mer og mer opp for norske Hivju.

Ode til Tormund Giantsbane

I amerikanske Cosmopolitan, som er ett av landets aller største kvinnemagasin, hylles nå nordmannen for sitt utseende.

«Tormund har alltid vært attraktiv, men etter hvert som flere og flere kjekkaser har dødd - Robb Stark, Oberyn Martell, Hizfahr zo Loraq - så har han virkelig fått lov til å skinne. Han har en humor som ingen andre, noe som definitivt ikke kan sies om Jon Snow, som ikke ville kjent igjen en vits om den så knivstakk ham i brystet», skriver Eliza Thompson i Cosmopolitan.

Thompson har lest bøkene, og skriver at hun definitivt ikke forestilte seg Giantsbane som han nå fremstår i Hivjus form.

«Om jeg skulle ha gjettet hvordan Tormund så ut, så ville jeg sagt julenissen, men en ekkel en som mest sannsynlig ville knepet meg i rumpa uten tillatelse. Aldri kunne jeg ha forestilt meg en verden hvor Tormund er en høy, rødhåret tømmerhogger som jeg ville finne så attraktiv at jeg har tilbrakt mer enn et par timer til å søke etter erotisk «fan fiction» om ham», skriver Thompson, som er spesielt fan av det flammende røde håret og skjegget til nordmannen.

Halvgammel vikingfantast

Hivju fortalte til Side2 at han ikke var noen stor fantasyfan da han fikk rollen, men han har alltid vært veldig opptatt av sagaene. Og de kunne han godt.

- Jeg var mer enn halvgammel vikingfantast, men jeg tok meg med mye av det jeg leste da jeg skulle forme Tormund. Når man tidligere har portrettert vikinger og ville menn så har det vært ganske ensidig. Jeg ville jeg ta med at de også var hengivne fedre med humor og hverdagsliv. Og så tok jeg med meg det å gå berserk, som var en måte å slåss på der du opptrer som en tornado, sa han.

Hivju fortalte spøkefult at det tar ham fire måneder og 16 dager å gro sitt berømte, kontraktfestede skjegg.

- Når jeg forbereder meg til å spille Tormund Giantsbane, tar jeg staven og løper til skogs. Som Rocky 4, sa Hivju.

Skuespilleren gikk fra Trøndelag teater til «The Thing» og «After Earth» og så til «Game of Thrones». Hans siste prosjekt er den åttende filmen i «Fast andFurious»-serien, hvor han blant annet spiller mot Charlize Theron og Vin Diesel.

Kommentarer til denne saken