Gå til sidens hovedinnhold

Da Adelén skulle danse, gikk det helt galt

- Jeg er mer redd nå enn da jeg skulle ut på gulvet, sier Adelén.

(SIDE2): I dag braker det løs, det er duket for den ellevte sesongen av «Skal vi danse», og tolv håpefulle deltakere har møtt opp for å konkurrere om førsteplassen i dansekonkurransen.

Feil musikk

Da artisten Adelén (18) skulle ut på dansegulvet med parteren Benjamin Jayakoddi ble det spilt feil musikk, og det førte til at hele gulvet stanset. Til slutt måtte Katrine Moholt komme frem for å oppklare misforståelsen.

- Her står dere så spente, og så får dere feil musikk, sier hun.

Deretter klarer bandet å finne riktig sang, og de to danserne får endelig danset sin jive, til dommernes store begeistring.

- Dette gikk jo kjempefint. Dette er slik vi liker å se. Du er helt klart den beste i konkurransen så langt, så hvis du forvalter dette riktig kan alt gå riktig så bra, sa Trine Dehli Cleve.

- Dette er imponerende. Jive er så vanskelig, men dette fikk du virkelig til, sier Egor Filipenko.

Til slutt fikk paret 24 poeng av 30 mulige.

Misfornøyd med favorittstempel

Feilen med musikken gjorde bare Adelén tryggere og mer sikker på sin egen fremføring av dansen. Det ga henne bedre tid til å tenke, forklarer hun.

- Jeg fikk mer tid til å tenke over ting. Jeg ble først redd for at det var riktig sang, men at jeg hadde gått ut på feil sted. Når jeg innså at det faktisk var feil sang, var det ikke noe problem, sier hun til Side2.

Den høye poengsummen fra dommerne har hun imidlertid et mer ambivalent forhold til.

- Det er sjeldent positivt å være en favoritt så tidlig i konkurransen. Nå er jeg mer nervøs enn jeg var til å begynne med, for nå er jeg redd de kommer til å slakte meg neste gang. Jeg har mer å leve opp til, sier hun.

Tydelig nervøs

Først ut i kveldens danseprogram var programlederen Katarina Flatland (25), med sin dansepartner Tom-Arild Hansen, og en Cha cha cha.

- Jeg har aldri vært så nervøs i hele mitt liv. Jeg tror nesten jeg besvimer, sier Katarina selv om opptredenen.

Dommerne ble imidlertid ikke overbevist av innsatsen til den unge programlederen.

- Vi så tidlig at du var nervøs. Gjennom sminken kunne jeg nesten se at du var dødsblek. Dansen bar preg av det, og jeg håper du får roet deg ned til neste uke, og at vi får se mer av dansen, sa Trine Dehli Cleve.

Dommerne ga henne totalt tretten poeng, av tretti mulige.

Dårlig kondisjon

Nestemann ut på gulvet var konditoren Pascal Dupuy (50) med sin dansepartner Mai Mentzoni og en klassisk vals som imponerte dommerne.

- Dette var flotte løft. Du har en eleganse over bevegelsene dine, men du kan jobbe med å komme deg mer ned i hælen, sa Egor Filipenko.

Pascal og Mai fikk 19 poeng av 30 mulige

Tredjemann ut på gilvet var Stian «Staysman» Thorbjørnsen (33), best kjent fra realityprogrammet «Paradise Hotel», som danset en tango med dansepartneren Alexandra Kakurina.

- I år sto det mellom en deltakelse i «Skal vi danse» eller «Biggest Loser», sier Stian da han er ferdig.

Til tross for en selverklært dårlig kondisjon imponerte han dommerne i kveld.

- Jeg synes du har en utrolig god innlevelse, og en kraft i deg selv. Du må bare øve litt mer på det å eie gulvet, også må du passe på fottrinnene dine, sier Trine Dehli Cleve.

Stian og Alexandra fikk 16 poeng av 30 mulige.

Imponerer med lekenhet

Syklisten og kommentatoren Mads Kaggestad (38) gikk ut på dansegulvet med en jive sammen med partneren Therese Cleve-Stiansen. Med glimt i øyet og en leken innlevelse imponerte han dommerne.

- Du klarte deg veldig veldig fint. Du har masse energi, masse fine bein, og masse fine spark. Etterhvert datt det litt sammen, men starten var helt fantastisk, sa Egor Filipenko.

Trine Dehli Cleve mente at Mads hadde litt for mye styrke i overkroppen, og at han må jobbe mer med timingen i føttene.

Mads legger imidlertid ikke skjul på at det å være med på «Skal vi danse» er en utfordring.

- Det å danse en jive er helt klart verre enn det å sitte på sykkelsetet i noen timer. Det å være med på «Skal vi danse» er verre enn det å hoppe i fallskjerm, spøker idrettsmannen.

Til slutt gikk han imidlertid ut med 15 poeng av 30 mulige.

«Bare» Cristopher

Etter å ha vært kjæresten og ektemannen til kjendisstylist Jan Thomas, er nå Christopher Mørch Husby med i «Skal vi danse» som «bare» Christopher. Tidligere stakk Jan Thomas av med førsteplassen i dansekonkurrsansen, og nå håper Christopher på å slå dette.

Det kan imidlertid se ut som om Christopher og Maria Sandvik må jobbe mer med Cha cha cha-en om de ønsker å nå helt til topps.

- Du har det som skal til. Du har rytmen i kroppen, men det blir litt for jevnt og fint. Jeg vil at du skal lenger opp og kline litt mer til, sa Egor Filipenko.

- Jeg er veldig enig med Egor her. Skulle gjerne sett et gir til. Du virket litt ukonsentrert, jeg ville gjerne sett deg ha en bedre kontakt med publikum, sier Trine Dehli Cleve.

Til slutt stakk danseparet av med 16 poeng av 30 mulige.

Flere favoritter

Det er ikke bare Adelén som takk av med en høy poengsum i dagens sending. Også eventyreren Samuel Massie og parteren Marianne Sandaker imponerte dommerne med sin tango.

Med 24 av mulige 30 poeng seiler de opp på en delt førsteplass, og med dermed dele favorittstempelet.

Kvelden ble avsluttet av Youtube-stjernen PelleK og hans partner Anette Stokke, med en fartsfylt jive. Med stort tempo og en glitrende jakke sjarmerte han publikum, men dommerne synes det mangler på teknikken.

- Når du starta begynte du kjempebra, men etterhvert begynte jeg å lure på hvilken dans du egentlig danset. Du har mye energi, men du må jobbe med feilene dine, sier Trine Dehli Cleve.

PelleK og Anette endte opp med 15 av totalt 30 poeng.

Side2 kommer med mer.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden