Gå til sidens hovedinnhold

Da Ashley Graham skulle foto- graferes av Vogue, nektet enkelte designere å sende klær

- Det fremstår som veldig merkelig for meg, sier Vogue-redaktør Alexandra Shulman.

(SIDE2): Ashley Graham er ikke bare kjent som modell, men også for sin innsats for å skape et sunnere kroppsideal for jenter verden over.

I fjor ble Graham Sports Illustrateds første «plus size»-modell, og nå avslutter hun 2016 med et fotoshoot for Vogue.

Nektet å sende klær

Nå skriver Huffington Post at Vogue møtte problemer da de ba designere om å sende klær til fotoshootet med Graham. Flere designere skal ha nektet å samarbeide, noe redaktøren i Vogue, Alexandra Shulman, reagerer sterkt på.

I en lederartikkel skriver Shulman at merket Coach var raskt ute med å sende klær som Graham kunne bruke, men at det ikke var tilfellet blant andre merker.

«Dessverre var det flere motehus som nektet å sende oss klær. Det fremstår som veldig merkelig for meg at resten av verden er desperate etter at moten skal omfavne bredere definisjoner av fysisk skjønnhet, mens noen av våre mest kjente designere ser ut til å være på vei i motsatt - og etter min mening, en uklok- retning,» skriver Shulman.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
embedNAvideo("NU20uUP622t0J34cjaz1Yg", false)

- Body shamingen må ta slutt

Graham er utvilsomt opptatt av å være et godt forbilde, og oppfordrer hele tiden til å være glad og stolt over kroppen sin - uansett hvordan man ser ut.

Da hun delte et Instagram-bilde av seg selv i magetopp, fikk hun imidlertid kritikk av følgerne sine for å prøve å se tynn ut. Det slo Graham hardt ned på.

- For noen har jeg for mye former. For andre er jeg for høy, har for store pupper, er for høylytt, og nå, for tynn. For mye, men samtidig ikke nok. Når jeg deler et bilde fra en god vinkel, så får jeg kritikk for å se mindre ut og for å ikke være lojal. Når jeg deler bilder av cellulitter, strekkmerker og magefett, så blir jeg anklagd for å promotere overvekt. Body shamingen må ta slutt. Jeg er ferdig med det, skrev Graham.

LES OGSÅ: Ashley Graham: - Litt cellulitter har aldri skadet noen

Kommentarer til denne saken