Gå til sidens hovedinnhold

- Det at hun legger skylden på leserne fikk meg til å tenne alle plugger

Fotballfrue får kritikk etter det ble kjent at hun retusjerer bildene sine.

(Side2): I går gjorde Dagbladet det kjent at bloggeren Caroline Berg Eriksen, bedre kjent gjennom kallenavnet «Fotballfrue», redigerer bildene av seg selv før hun legger de ut på bloggen.

Det er ikke snakk om redigering av lys og farger, som bloggeren tidligere har hevdet er det eneste hun forandrer før publisering, men forminsking av midje, og pynting på bein.

Det får vår mote- og underholdningsblogger, Kristin Gjelsvik, til å se rødt.

Har et ansvar

Kristin skriver i sitt eget blogginnlegg at hun mener toppbloggeren har et stort ansvar i den posisjonen hun befinner seg i.

- Jeg ble så sykt provosert når jeg så nyhetsoppslagene om at hun, av alle mennesker, redigerer på bildene av seg selv. Hun kan ikke blogge dag ut og dag inn om at man må være stolt over kroppen sin som den er, og deretter redigere seg selv tynnere, til tross for at hun allerede sikkert veier under 50 kilo, sier hun til Side2.

Kristin legger imidlertid vekt på at hun har stor forståelse for det presset Caroline befinner seg i, men mener likevel ikke at det er greit å gjøre som hun har gjort her.

- Da kan hun heller være ærlig om det presset hun føler, og fortelle at hun har en dag hvor hun føler seg jævlig. Det at hun fremstiller seg selv som plettfri og perfekt til enhver tid kan føre til at hun selv mister roten i virkeligheten, sier hun.

Beklager flere ganger

Caroline har selv gått ut på sin egen blogg for å beklage retusjeringen av bildene, og forklare hvorfor hun har gjort som hun har gjort.

- Det er et enormt press på hvordan du skal se ut, og i hvert fall når jeg er i den posisjonen jeg er, folk pirker på den minste ting. Den ene dagen er jeg for tynn, og den neste kan det se ut som jeg har lagt på meg og blitt litt rund i kantene, skriver bloggeren.

Det er nettopp dette presset, og det at hun legger skylden på sine egne lesere, som provoserer Kristin.

- Det at hun legger skylden på leserne fikk meg til å tenne på alle plugger. Jeg er absolutt ikke for netthets på noen måte, men det at hun nå mottar støtte for den retusjeringen hun har gjort er absolutt ikke greit. Det sender et helt forferdelig signal til andre unge jenter, om selv ikke Caroline er tynn eller pen nok. Hun må tåle å få kritikk for det som har skjedd, sier Kristin.

Caroline legger seg imidlertid helt flat, og unnskylder seg flere ganger i løpet av blogginnlegget.

- Jeg ønsker ikke å bidra til dette presset jeg får kjenne på hver eneste dag, det er tøft og det er tungt. Jeg har hele tiden sagt at du skal være fornøyd med deg selv som du er, og det står jeg ved. Derfor er jeg utrolig lei meg for at jeg har gjort noen endringer i det hele tatt, skriver hun.

Side2 har forsøkt å komme i kontakt med Caroline Berg Eriksen uten hell. Managementet hennes ønsker ikke å kommentere saken.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe