Utroskap vil alltid bli sett som uakseptabelt i dagens samfunn. Likevel skjer det oftere enn man tror. Noen er utro fordi de ble fulle og ikke klarte å si nei til kjekkasen på byen, andre mangler lidenskap og kjemi i forholdet med kjæresten sin. Årsakene er så mangt.

Kanskje du er den som har vært utro? Kanskje du selv har blitt utsatt for den groveste formen av utroskap?

Les også: Slik overlever forholdet utroskap

Inspirert av Cosmopolitan har vi laget en liste med over 10 tilståelser fra folk som forteller hvorfor de valgte å være utro mot sin partner.

1. 'Fanget'

Kyle forteller Cosmopolitan at et uventet vennskap ble fort romantisk da kvinnen fikk frem en side han ikke visste han hadde.

- Jeg følte meg fanget i forholdet mitt. Det er virkelig ikke en unnskyldning til å være utro, men jeg følte at jeg ikke kunne forlate henne. Jeg møtte noen som fikk frem en ny side av meg og hjalp meg når jeg hadde det vanskeligst. Vår lille greie ble mye mer enn vi begge så for oss. Vi var sammen i mange år og jeg angrer på at jeg ikke avsluttet forholdet med min ekskjæreste.

2. 'Jeg kommer til å bli lykkelig uten kjæresten min'

I følge Cosmopolitan måtte Jennifer teste seg selv for å se om hun virkelig hadde lyst å være sammen med kjæresten sin som hun er i avstandsforhold med.

- Kjæresten min og jeg var i et avstandsforhold. Jeg fikk denne følelsen av at jeg lenger ikke hadde følelser for ham og at jeg kom til å være lykkelig uten å ha han i livet mitt. Med det friskt i tankene, dro jeg ut på byen og drakk meg sanseløst full. På samme baren traff jeg på ekskjæresten min som jeg flørtet skamløst med. Vi endte opp med å ligge sammen. Etter hvert skjønte jeg hva jeg hadde gjort og angret skikkelig mye.

Jeg ble så dårlig at jeg tok med alle klærne mine og dro rett ut av leiligheten. Mens jeg ventet på Uberen min følte jeg meg helt ubrukelig. Etter den natten setter jeg mer pris på kjæresten min og er takknemlig for at jeg har en så flott mann i mitt liv. Om jeg ikke hadde vært utro mot han, hadde ikke forholdet vårt overlevd.

3. 'Jeg har ingen dårlig samvittighet overfor jentene jeg bare 'holder på med'

- Jeg har vært utro ved flere anledninger. Da har grunnen vært fordi at jeg ikke har investert noe tid i forholdet. Jeg har aldri vært utro i mine seriøse forhold, men jeg har ingen samvittighet ovenfor jentene jeg bare 'holder på med'. Spesielt om relasjonen vår ikke utvikles til noe mer.

4. 'Jeg lå med sjefen min og det gjorde utroskapet mer spennende'

- Kjæresten min og jeg hadde vært sammen i flere år, men jeg følte ikke at jeg var seksuelt tiltrukket av han lenger. Dette er ingen unnskyldning til å være utro, men det skjedde et par ganger og jeg hadde ingen dårlig samvittighet. Fyren jeg var i kontakt med var også sjefen min. Dette gjorde det hele enda mer spennende.

Ting eskalerte fort da jeg også bestemte meg for å gjøre det slutt med kjæresten min. Det var da jeg innså hva slags menneske jeg var og den dårlige samvittigheten sank inn. Jeg måtte også si opp jobben min.

5. 'Jeg kjedet meg i forholdet'

En bruker på Reddit forteller hvordan kjedsomhet i forholdet fikk ham til å vurdere å ligge med andre jenter.

- Jeg vurderte å være utro mot kjæresten min som jeg hadde vært med i to år. Jeg var lei av forholdet vårt og ville prøve noe annet. Det som hindret meg, var den dårlige samvittigheten som vokste hver gang jeg tenkte på det. Plutselig kom sjansen. Jeg endte opp med å rote med ei venninne av henne. Vi begynte å ta det et steg videre og den dårlige samvittigheten kom tilbake. Jeg klarte ikke å være utro.

Jeg endte opp med å gjøre det slutt med henne fordi jeg ikke var lykkelig. Flere måneder senere lå jeg med venninna hennes og det var ikke verdt det i det hele tatt.

Les også: Dette er den virkelige grunnen til at folk er utro

6. 'Det var ikke verdt det'

En Reddit-bruker forklarer at han skulle ønske at kunne gi sin daværende kjæreste skylden for utroskapet, men hun var helt perfekt som hun var.

- Jeg var utrolig egoistisk. Etter hun gjorde det slutt med meg, ble jeg veldig deprimert. Jeg trodde at den seksuelle kjemien vi hadde var nok til at det kunne fikse mine psykiske problemer, men det gjorde det ikke. Det var ikke verdt å være utro.

7. 'Jeg var altfor feig'

En annen forklarer at han ikke tør å gjøre det slutt med partneren sin i frykt av å såre vedkommende.

- Jeg var for feig til å gjøre det slutt med eks-kjæresten min da jeg begynte å ligge med andre jenter. Jeg angrer så fælt. Jeg såret henne noe voldsomt, sier en Reddit-bruker i tråden.

8. 'Hun var håpløst forelsket i meg og jeg var fullstendig likegyldig til henne'

En mann forteller at han ikke var lenger tiltrukket til sin daværende kjæreste. Dette ble hans unnskyldning til å ha sex med andre som ikke var henne.

- Da vi ikke hadde ikke hatt sex på flere måneder, innså jeg at jeg lenger ikke var tiltrukket til kjæresten min lenger. Jeg bestemte meg for å få oppmerksomhet og bekreftelse andre steder. Jeg hadde null respekt for det vi hadde på den tiden. Hun var håpløst forelsket i meg og jeg var fullstendig likegyldig til henne.

9. 'Jeg hadde veldig dårlig selvtillit'

Flere beskriver at lav selvtillit er årsaken til utroskap. En Reddit-bruker forteller hvor mye det ødela for hans daværende forhold og for seg selv.

- Jeg hadde veldig dårlig selvtillit. Flere jenter ville ha oppmerksomheten min på den tiden og jeg ville ikke gjøre det slutt med henne. Årsaken? Jeg ville at noen skulle elske meg. Hun fant aldri ut av det da vi var sammen og jeg valgte å gjøre det slutt fordi jeg hadde så dårlig samvittighet.

10. 'Jeg tenkte med penisen min.'

Flere forteller at det ikke lå noe spesiell begrunnelse bak utroskapet, men at det hele skjedde i et svakt øyeblikk.

- Ingen logikk. Jeg tenkte med penisen min. Der og da føltes det veldig godt, men jeg angret på handlingene mine senere. Hvorfor ville jeg risikere alt for noe så midlertidig? Jeg elsket jo kjæresten min. Siden utroskapen har jeg lært mye og blitt klokere.

Les også: 100.000 har stemt. Her går grensen for utroskap.

Les også: Denne typen er mest utro