(SIDE2):Det er frivillig å delta i relityserien «Farmen» på TV 2, og det innebærer at deltakerne ikke får kompensasjon for tapt arbeidsfortjeneste. Man kan risikere opptil tre måneder uten inntekt, skriver Dagbladet lørdag.

- Jeg måtte nok ty litt til Mastercardet etterpå, ja. Men det var absolutt verdt å miste de pengene for «Farmen» - det var en opplevelse for livet, sier Marius Hofsøy til avisen.

SJEKK FORANDRINGEN: Så mye gikk «Farmen»-deltakerne ned i vekt

Hofsøy er en av deltakerne som fremdeles er med i kampen om seieren i «Farmen». Likevel regner han med at han tapte nærmere 100.000 kroner på deltakelsen i TV-serien. Ali Ahmed er også med i finaleuka. Han anslår at han gikk 150.000 kroner i minus.

- Jeg satte opp betalinsgplaner for å se hvor mye jeg i verste fall ville gå i minus, og har en bufferkonto som kunne brukes, slik at jeg aldri var i nærheten av å gå tom.

Farmen er et norsk realityprogram som har gått på TV 2 siden 2001. En gruppe mennesker skal bo på en gård slik det var for 100 år siden. De skal overleve ved å samarbeide godt. Hver uke må to deltakere i duell eller tvekamp, og den som taper må forlate gården. Prisen for å vinne er en hytte og en bil.

Flere av deltakerne innrømmer overfor Dagbladet at de måtte ta ulønnet permisjon eller ta ut alle feriepengene for «Farmen»-deltakelsen.

- Det er helt normalt at vanlige realitydeltakere ikke får betalt for å være med i realityprogrammer. Vi ønsker at motivasjonen for å delta skal være en annen, sier pressekontakt i TV 2, Alex Iversen til avisen.

Les også: «Farmen»-Lailas valg av førstekjempe overrasket alle

Følger du ikke med på Farmen, men vil likevel underholdes? Få en god latter med disse julespøkene:

HTML EMBED
embedNAvideo("EWPb_fzpycljMS9hANfICA", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("MBjIUCLSnQSSAP2YL8dBjQ", false)