For mange er det vanskelig å avslutte en relasjon på en ryddig og fin måte. Istedenfor å si ting som de er (at man kanskje ikke er interessert likevel), tyr man til en annet alternativ - nemlig ghosting.

Det går kort forklart ut på at man slutter å svare på alle forsøk på kommunikasjon fra den andre partens side og forsvinner uten noen forklaringer.

Med de uttalige utvalgene av datingmuligheter i dag er det lettere å velge og vrake i håp om at gresset er grønnere på andre siden.

Les også: Det finnes 6 forskjellige typer nettromantikk. Har du hørt om dem?

Inspirert av denne 🤮livlige🤮 tråden fra Reddit, har vi samlet åtte grunner til at gutter velger å ghoste jenter istedenfor å bare være oppriktig med det de egentlig føler.

Spørsmålet som ble stilt av brukeren yesindeedio går som følger:

«Dere gutter som ghoster jenter etter at man tilsynelatende hadde bra kjemi, hvorfor gjør dere det?»

Gled dere til svarene, folkens.

1. «Vi klaffet ikke så bra»


«Vi klaffet ikke så bra som hun kanskje trodde. Om jeg er på date med ei jente og konkluderer med at jeg ikke har lyst å treffe henne igjen, pleier jeg å spørre henne en god del om henne. Dette gjør jeg for å komme meg gjennom daten og holde samtalen i flyt. De fleste elsker å prate om seg selv, og det kan gjerne føre til at de tror at daten gikk bra. Vanligvis er jeg ærlig og sier at vi ikke passer, men enkelte synes kanskje det er enklere å ikke si noe i det hele tatt.»

- MrGreggle, Reddit

2. «Hun ble klengete og masete»


«Det var ei jente jeg datet som ble mer og mer slitsom. Hun ble klengete og masete. Selv om jeg var svært tydelig på at jeg ikke var interessert i et forhold med henne, tok hun ikke hintet. Til slutt endte jeg opp med å ghoste henne istedenfor å fortelle henne at hun var irriterende.»

- Jon, til Cosmopolitan

3. «Fortsatt fyllesyk? LOL»


«Jeg møtte en utrolig kul dame i en bar og vi endte opp med å ha masse gode samtaler. Vi ga hverandre numrene til hverandre og dro våre seperate veier. Neste dag våknet jeg til tonnevis med meldinger fra henne. "HEI! La oss drikke whiskey igjen", "Fortsatt fyllesyk eller? LOL", "Hei. Hva skjer? Skal vi ta en øl i kveld eller?" var tre av flere meldinger som tikket inn på telefonen min. Det var nok til at jeg ikke ville treffe henne igjen. Men istedenfor å si noe, ghostet jeg bare. Jeg tror hun tok hintet til slutt.

- Adam, Cosmopolitan

4. «Jeg var ikke gira på å bli sammen med henne»


«Jeg møtte en søt jente fra Tinder og vi hadde en helt fantastisk kjemi. Jeg kjente at jeg hadde lyst til å bli ordentlig kjent med denne jenta. Etter flere uker med dater og et par omganger i senga, innså jeg at jeg ikke var så gira på å bli sammen med henne. Istedenfor å si det til henne, valgte jeg heller å slutte å svare på meldingene hennes.»

Les også: 8 ting menn gjør som kvinner synes er turn-off

- Derek, Cosmopolitan

6. «Jeg kunne ikke tro at jeg hadde blitt så rundlurt av henne»


«Jeg traff ei jente som jeg fikk god kjemi med. Da jeg spurte henne om vi skulle treffes igjen, sa hun at hun ikke kunne fordi hun skulle på landet for å treffe sin bestefar som hadde kreft. Flere dager senere fant jeg ut at hun hadde løyet om dét og en god del andre ting som hun hadde fortalt meg om.

Jeg kunne virkelig ikke tro at jeg hadde blitt så rundlurt av henne. Etter hvert fant jeg ut at bestefaren hennes bodde i byen, at hun fortsatt var romantisk involvert med sin ekskjæreste og at hun festet usedvanlig mye. Dette var nok til at jeg ghostet henne - hardt. Til denne dag spør hun etter meg og er desperat i å finne ut hvorfor jeg sluttet å prate med henne.»

- Nether7, Reddit

7. «Redd for følelser»

«Jeg ghoster fordi jeg sliter med å få følelser for noen.»

- (Deleted), Reddit

8. «Usikkerhet»

«Personlig? Usikkerhet. Jeg overbeviser meg selv om at de tok feil, og at de egentlig ikke vil ha noe med meg å gjøre, så jeg gjør dem tjenesten å ikke ta kontakt. Hvis de gjør det, flott, men de gjør det aldri, så jeg tenker "Jeg hadde rett, tror jeg".»

- Testiculese, Reddit

Les også: 5 datingbegreper som forvirret oss i 2017

Les også: 10 tegn på at han er i ferd med å ghoste deg