Gå til sidens hovedinnhold

Jenny Skavlan utfordrer Finn.no

Står bak «Tise» - appen som skal gjøre bruktkjøpet mer inspirerende.

(SIDE2):- Det er en blanding av Finn og Instagram, og jeg har lekt med tanken om å kalle den «finnstagram», sier Jenny Skavlan og ler.

For kort tid siden ble gjenbruksappen «Tise» lansert. En av dem som står bak er modell, designer, blogger og skuespiller Skavlan. Appen skal gjøre det lett og inspirerende å selge og kjøpe brukt. Som på Instagram, kan du like, chatte og legge på filter og tekst, samt følge andres profiler.

Skavlan forteller at appen har elementene man blir avhengig av på Instagram, i form av at det er en sosial plattform.

- Du kan chatte med likesinnede, og finne folk med samme stil og størrelse som deg selv. Jeg synes og det er en sosial plattform hvor man også kan få venner, sier hun.

Gjenbruk med mobilen

Designeren synes «Tise» er morsom, visuell og mer forfengelig enn Finn.no. Dette utdyper hun med at du kan like annonsene til folk, noe som gir det en bekreftelsessøkende form.

- Jeg merker at når jeg har lagt ut noe, klær jeg har funnet og brukt mye selv, så er det fint å få bekreftelse på at det ikke var et bomkjøp.

Finn.no er Norges største markedsplass på nett. På deres «Torget» legger folk ut alt mulig for salg, men Skavlan mener den nye appen tillegger markedet noe annerledes innen mote og interiør.

- På appen lager du en annonse som er fin, og plukker ut de plaggene du er fornøyd med. Den er også for inspirasjon. Noen legger ut hele antrekk og viser hvordan man kan style.

Skavlan har naturlig nok en egen profil:

- Jeg har en del vintageklær som jeg synes fortjener et fint sted å selges. Vi har prøvd å lage en pen liten bruktbutikk, det er sånn vi vil at det skal oppleves.

Skavlan om babyklær

I april i år ble Skavlan og samboeren Thomas Gullestad foreldre til en jente som heter Åse. Skuespilleren går gjerne for arv eller bruktkjøp til babyen, og ønsker at det nye konseptet skal utvides også til barne-og babysegmentet.

- Jeg ønsker for eksempel at man kan kjøpe og selge pakker, som klær i størrelse 0-3 måneder og 3-6 måneder. Jeg har arvet mye til datteren min, så jeg har kjøpt lite klær, men jeg har null problemer med brukte barneklær.

Det blir stadig mer fokus på gjenbruk og miljø. Programleder Line Nelviks NRK-serie, «Live Redder Verden. Litt», hvor også Skavlan bidrar, har gjort seersuksess.

- Folk er blitt mer bevisst på gjenbruk. Det er en måte å skåne miljøet, istedenfor å kaste og kjøpe noe nytt.

- Shoppegalskapen var kul da jeg var yngre, med «Clueless» og «Sex and the city». Det var kult og høy status å dra på shoppingtur med venninner, men nå ser man mer på det som at man mister kontrollen. Vi er blitt mer opplyste.

Skavlan sier hun ser at folk går i bruktklær og følger 90-tallstrenden bare ved å gå på gata. Det blir sett på som kult om du sier du har kjøpt jakka på Fretex, eller funnet plagget i skapet til faren din, mener hun.

- Når flere er blitt mer miljøbevisste, og går for gjenbruk, så blir det mer å velge i også. Og ikke så begrensende stilmessig.

HTML EMBED
embedNAvideo("PGu-y_5IpCn3vs-ScBpybA", false)