Gå til sidens hovedinnhold

Meghan Markle bryter kongelig etikette - igjen!

Ser du hvilken regel Meghan bryter på dette bildet?

Som kongelig er det mange regler du må følge - spesielt med tanke på hvordan du går kledd, og du blir for stemplet hvis du ikke forholder deg til retninglinjene.

Denne helgen ankom Meghan Markle (36) sin aller første Trooping the Colour-seremoni (en parade i forbindelse med dronningens fødselsdag, journ. anm), sammen med sin prins Harry (33), ikledd en pudder-rosa Carolina Herrera-kjole og en hatt i matchende farge fra Philip Treacy.

Det var verken kjolens farge eller designer som ble en snakkis denne gangen - derimot var det kjolens utringning som skapte stor oppmerksomhet.

En regel de kongelige må forholde seg til er nemlig at plaggene alltid skal dekke skuldrene - noe denne kjolen til Meghan Markle ikke gjør, skriver Cosmopolitan.

Les også: Åtte ting Meghan ikke får lov til å gjøre lenger

Digger du kongelige? I den splitter nye podcasten Helt Konge får du vite alt du trenger å vite om de kongelige - og det du ikke visste at du lurte på. Helt Konge er også tilgjengelig i iTunes eller på heltkonge.blogg.no.

Bare skuldre

Også i bryllupet sitt valgte Meghan Markle en kjole med bare skuldre. Denne kjolen fikk derimot ikke like mye oppmerksomhet rundt skulderpartiet som kjolen hun hadde på under dronningens fødselsdag i helgen.

Se også bildene fra bryllupet til Meghan Markle og prins Harry.

Får ikke fly sammen

En annen kongelig skikk er at man som par aldri skal fly i samme fly, grunnet sikkerhet, skrev avisen The Sun om i fjor. Prins William får derfor egentlig ikke lov til å fly i samme fly som Kate og barna - selv om de skal til samme destinasjon.

Dette er en gammel tradisjon som ble til da det å fly var en stor risiko. I dag er fly en av de tryggeste transportmidlene vi har.

Det er ikke en offisiell regel på dette, men det er dronningen som tar den endelige avgjørelsen. De siste årene har dronningen hatt et mer avslappet forhold til tradisjonen, og hun har aldri stoppet William og fra å fly i samme fly som Kate og barna.

Les også

Åtte ting Meghan Markle ikke får lov til å gjøre lenger

Les også

- Hit går bryllupsreisen til Harry og Meghan

Les også

Solgte goodiebag fra det kongelige bryllupet for over 232.000 kroner

Les også

Prins Harrys fetter stjeler oppmerksomheten etter det kongelige bryllupet

Les også

Prinsebryllupet: - Ingen fra det norske kongehuset er invitert

Les også

Bli bedre kjent med britenes nye favoritt: Meghan Markle fra A-Å

Kommentarer til denne saken