(SIDE2): Fullt så sjokkerende var det ikke at Lasse Bergseter, ukens storbonde i «Farmen», valgte Lars Magne Ullvang som førstekjempe.

Trengte avbrekk fra sporten

Ullvang er på landslaget i padling, og smuglet også med seg en kajakk inn på «Farmen» i håp om å få trene litt.

Og for å delta i «Farmen», sa han fra seg VM.

- Jeg trengte virkelig et avbrekk fra sporten da det ble klart at det ikke ble OL. Jeg trengte å gjøre noe nytt og gøy. Faktisk bidro «Farmen»-oppholdet til at jeg fikk lyst og vilje til å fortsette med padling, sier Lars Magne Ullvang til Side2.

Ikke alle har vært fornøyd med hvordan de ble fremstilt på TV:

- Jeg er ingen dilter, sa Trond Øverlier til Side2 da han tapte tvekampen forrige søndag.

Brøt alliansen

Men det var flere Vangen overrasket. Det ble en god del murring blant Ali Ahmad, Simen Haug Henriksen og Marius Hofsøy da Lars Magne gikk bort fra avtalen om å velge Oddvar, og heller velge Ali som annenkjempe.

- Folk ble litt satt ut av det. Jeg fikk altfor stor respekt for Oddvar, han er ærlig, god og snill. Alt jeg lærte på «Farmen», lærte Oddvar meg. Han sto på, og det er beundringsverdig. Om det er en som fortjener å komme til topps, er det han, sier Lars Magne til Side2.

Men valget av Ali som annenkjempe, fikk Lars Magne lide for. Ali valgte øksekast, en gren han hadde gjort før, og gjorde slutt på Lars Magnes «Farmen»-opphold.

-Jeg er jo 1,75, veier 65 kilo og kan ingenting, men han visste ikke at jeg elsker å konkurrere, sier Ali Ahmad til Side2.

- Han fikk seg en liten støkk, humrer han, men legger til at han oppfattet konkurransen som veldig jevn.

Lars Magne sier at han faktisk syntes de tre ukene inne på «Farmen» var veldig tunge. Ikke minst for han som var topptrent og ikke hadde så mye ekstra på kroppen. Det ble mye poteter og kål, og i løpet av de tre ukene gikk han ned hele sju kilo.

Det var ikke bare Ullvang som synes deltakelsen var tung, Gaute Grøtta Grav får blant annet Lassse til å bryte ut i gråt i kveldens episode.

Risikosport

- Jeg tror det var bra at jeg gikk ut da jeg gjorde det. Det var jo litt risikosport for meg å delta i «Farmen», jeg skjønte det på forhånd, men hadde faktisk trodd at det var litt mer mat, ler Lars Magne.

Nå har han i ferd med å spise seg opp igjen, og er topp motivert for en videre padlerkarriere ved siden av bachelorstudier i pedagogikk.


Men det er en ting han gjerne skulle ha hatt tatt tak i mer, om han hadde vunnet tvekampen, som han også adresserte da Lasse valgte ham
som førstekjempe.

- Slik som Lasse snakket til enkelte folk den uken han var storbonde, synes jeg ingenting om. Jeg er dritflau over at jeg ikke våget å gjøre noe med det der og da, men siden han var storbonde jattet vi liksom med. Det var folk som hadde det skikkelig kjipt. Jeg synes ikke voksne mennesker skal behandle hverandre sånn.

I årets sesong har det vært mye fokusert på krangelene mellom Ali og Lasse, og Lasse har ikke bare sneket seg unna arbeidsoppgavene.

Han har fra første stund gjort det klart at for å vinne Farmen må han bygge seg selv opp og rive de andre ned.

Stem på din favoritt under:

LES OGSÅ: Farmen: - Du klarer jo ikke å oppføre deg, du krangler om alt