Gå til sidens hovedinnhold

Russebuss ber med Sandra Lyng på å «rulle» og «hooke»

Bussjef synes det er synd at artisten ikke fikk oppleve russetiden.

(SIDE2):- Jeg synes det er rørende og trist at hun ikke har opplevd å «rulle» og «hooke», sier Philip Wennersten (18) til Side2.

Han er bussjef på en russebuss på Nordstrand, og har kontaktet Sandra Lyng (29), i håp om at hun skal være med dem på en russefest. Årsaken er at artisten og bloggeren fra Mosjøen torsdag la ut et blogginnlegg hvor hun skriver at hun synes det er synd hun gikk glipp av russefeiringen:

«Da jeg startet på videregående meldte jeg meg også på Idol. Jeg var 16 og trodde ikke at noe mer skulle skje enn at jeg skulle få en erfaring med audition og kanskje en fin tur til Trondheim - stedet hvor Idol audition ble holdt. Men så gikk det jo min vei! Jeg kom ikke bare videre, men var i tillegg med i konkurransen i nesten ett halvt år.

LES OGSÅ: Kjøpte leilighet med kjæresten

Sandra Lyng droppet skolen - satset på musikken

Sandra Lyng kom på fjerdeplass i Idol i 2004, året da også Margaret Berger var deltaker, og Kjartan Salvesen vant sangkonkurransen. Dette var starten på 29-åringens artistkarriere. Det førte også til at skolebenken ble byttet ut med turnèlivet, og dermed ble det heller ikke russefeiring.

«På grunn av Idol, og alt som fulgte med det i form av senere plateslipp og turnéer droppet jeg halvveis ut av skolen. Jeg leste på egenhånd, men fikk dessverre aldri opplevd det å bli russ», skriver Sandra videre på bloggen.

LES SAKEN: Kronprinsparet er klare for «rulling»


- Vi er en energisk guttegjeng

Philip fikk tips om Sandras blogginnlegg gjennom en kompis, og synes det ville vært kult om hun ble med dem på «rulling» - som vil si å feste på russebussen mens man kjører rundt.

Ordet ble for alvor kjent gjennom NRK-serien «Skam», hvor en av hovedkarakterene, William, er russ.

- Jeg har sendt henne invitasjon på Facebook, så jeg håper hun ser det snart. Hun kan ta med noen venner hvis hun vil, så får hun opplevd rulling siden hun ikke har gjort det før, sier den kommende russen.

Philip forteller at de er 26 personer på russebussen på Nordstrand. Hvordan det blir å feste med dem ennå vet han ikke.

- Vi er i hvert fall en gjeng energiske gutter som er godt innstilt på å ha det moro. Kvelden med Sandra vil eventuelt bli at vi starter med vorsch hos en av bussmedlemmene, så henter bussen oss og vi ruller fra sånn cirka klokken 23. Så holder vi på helt til hun ikke orker mer.

- Derfor bør man være russ

Philip mener russetiden er en viktig opplevelse da det bare skjer en gang i livet.

- Dette er noe man ikke kan dra tilbake til. Man opplever det bare en gang, og det er mye sprell og moro.

De 26 vennene er allerede godt i gang med forberedelsene til neste år. De har begynt å fikse bussen, og akkurat nå er den hos et firma for ytterligere oppgradering.

- Nå er bussen hos et oppussingsfirma som «pimper» bussen slik vi ønsker. Vi har brukt en stor sum på å fikse den, sier Philip og tviler før han røper budsjettet:

- Det blir nok godt over en million kroner.

For deres del starter russefeiringen en drøy måned før 17.mai. Da er det visning av bussene, før «rullingen» starter.

LES OGSÅ SAKEN: «Sykt Perfekt»-Martine (18): - Jeg har lyst til å be russejentene om å skjerpe seg

HTML EMBED
embedNAvideo("c6WrTba5ykHGyGXd8engQQ", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("suRb1j36Lo6EsPltA4uOew", false)