(SIDE2): Søndag var det Simen Haug Henriksens tur til å forlate «Farmen» etter at han ofret sin plass for kameraten Marius og ga seg i tvekampen.

Da han kom ut, var han hele åtte kilo lettere enn da han gikk inn på gården. Det er omtrent en kilo i uka. Og i den forbindelse har TV 2 tatt noen vittige bilder av gutta.

LES OGSÅ: Farmen-Oddvar støtter Stines valg: - Det var på tide

- Ganske skinny

- Bildene ble tatt for å vise hvor mye vi hadde gått ned i kilo. Jeg ble ganske skinny...for tynn. Det første jeg gjorde da jeg kom ut, var å spise en is faktisk. Det var digg! Og så en cheeseburger før jeg spiste middag med TV 2 og Gaute Grøtta Grav, sier Simen Haug Henriksen til Side2.

Deltakerne på «Farmen» får nok mat, de får bare veldig ensidig mat, og det er helt åpenbart for TV-seerne at noen av dem taper seg godt i vekt.

- Jeg tok av meg seks kilo. Det er jo mat der, men det er jo mat som ikke smaker så godt, og da spiser du mindre. Jeg fikk i meg mindre næring, men det var andre som var mer plaget enn meg, sa Oddvar til Side2 da det ble klart at han måtte forlate «Farmen».

Tidligere har vi sett at Simen, Marius og Lasse Bergseter unnet seg litt ekstra fra en kommende grisestek, noe som gjorde at de kastet opp maten igjen.

Kraftfôr fra dyra

Stine Hartmann fortalte at hun var så sulten at hun spiste kraftfôr fra geitene om hun hadde lyst på noe salt snacks.

Stine fortalte Side2 at hun slett ikke liker poteter, men at hun måtte spise det.

- Selv synes jeg at jeg var ganske rolig på gården. Jeg mistet utrolig mye energi på grunn av matinntaket, sa hun. Stine, som er personlig trener, sier hun ikke nødvendigvis tapte så mye vekt, men at musklene forsvant.

- Potetkroppen 2016, oppsummerte hun.

Deltakerne lærte seg en del triks i å øke energiinntaket.

- Da vi melket, tok vi en stor slurk av melka og en ekstra slurk fra melkespannet, sier hun. Ellers gikk et i byggryn og rug og agurk og sukkererter fra åkeren. foruten poteter og kål da.

Kritisk vektnedgang

En annen som tok kraftig av seg var Lars Magne Ullvang som gikk ned sju kilo på tre uker.

For den topptrente proff-padleren var det ganske kritisk.

- Jeg tror det var bra at jeg gikk ut da jeg gjorde det. Det var jo litt risikosport for meg å delta i «Farmen», jeg skjønte det på forhånd, men hadde faktisk trodd at det var litt mer mat, sa Lars Magne til Side2.

- Det var jo lite variert mat inne på gården. Da jeg kom ut, følte jeg at jeg gulpa potet. Jeg kunne ha sinnsyke fantasier om mat og kunne for eksempel tenke på sjokoladekake i to timer. Det var helt greit å måtte forlate gården. Jeg kom lenger enn jeg trodde jeg ville komme. Jeg kom ut, fikk ringe mamma og spise Ben og Jerry’s, sa Sunniva Godal til Side2 da hun røk ut av «Farmen» for tre uker siden.

- Kalte meg bare kalven!

Marius Hofsøy, som mandag tok et viktig valg som påvirket alle i «Farmen», ler imidlertid når vi spør ham hvor mye han tapte seg i vekt. Og selv om han virker litt slunken i kjakene etter hvert, viste det seg ikke på badevekten.

- Jeg gikk faktisk opp, skal jeg være helt ærlig. Jeg spiste så mye potet og drakk så mye melk, den melka er mer som fløte, så det var gode greier. De kalte meg bare kalven! Sier han.

Brukte tiden på å snakke om mat

Når deltakerne en sjelden gang får komme på marked, eller de blir invitert på fest, viser det godt hvor mye de setter pris på annen mat.

Marius forteller at store deler av dagen gikk til å diskutere hva slags mat som fantes på utsiden av «Farmen».

- Jeg drømte om pizza der inne, det er den absolutt favoritten, så det ble en stor godtepose, en øl og en pizza, sier han.

LES MINA GHABEL LUNDES BLOGG: Slike gutter det vil gamle Norge ha