Nylig skrev vi om leker de fleste barn hadde (eller ønsket seg) på 1990-tallet.

Les saken: 15 leker vi hadde på 1990-tallet.

Mange av lekene finnes fremdeles, men som det meste annet, har de utviklet seg. Vi har sjekket ut hvordan noen av våre barndomsfavoritter ser ut i dag - og flere av dem er knapt til å kjenne igjen:

Furby

Barnas snakkende kosedyr ble raskt populær da den dukket opp på slutten av 90-tallet. Den kunne lære seg engelsk, kunne synge og var definitivt smartere enn de andre kosedyrene våre.

Furby er fremdeles et populært leketøy, og utseendemessig har den ikke forandret seg stort. Den største forskjellen er hvordan barna leker med den. Nå kan den nemlig kobles til en app, og via denne kan du gi den mat, la den dusje, gå på do og sørge for annet stell av «dyret».

View Master

Den første utgaven av View Master kom på markedet allerede i 1939, og den var fremdeles populær da vi var små. Bruken var enkel: Du hadde flere runde kort med bilder (gjerne fra Disney-filmer), og gjennom den kikkertlignende View Master-en kunne du følge historiene på kortene.

Den gamle formen for View Master er for lengst utdatert, men konseptet er tatt videre. I dag fungerer View Master som en VR-brille man kan koble til telefonen sin.

Polly Pocket

I motsetning til de fleste andre lekene dine, var Polly Pocket enkel å ta med seg hvor som helst. Det fargerike lekehuset kunne lukkes, med alle de små figurene trygt inni, og du kunne ha den med på biltur, i kjedelige selskaper eller på besøk hos venner.

I 2002 bestemte Mattel seg for å stoppe produksjonen av de små figurene og husene. De fortsatte imidlertid å lage en større utgave av Polly Pocket-dukkene, som var noen centimeter større enn de originale figurene.

Tidligere i år ble det avslørt at den originale utgaven av Polly Pocket kommer tilbake. Og selv om de selvsagt har et mer moderne utseende, er det nok mange i 20-årene som klør i fingrene etter å kjøpe seg en.

Playmobil

Tidligere hadde de fleste Playmo-figurene samme frisyre, samme ansikt, ensfarget genser og hvit bukse.

Dagens barn har flere muligheter med figurene. Ikke bare er det større variasjon i utseendet til klær og hår - de kan også bytte hår og skifte kjoler. Damene har fått sminke og kommer i ulike størrelser (inkludert gravid) og det er langt lettere å skille figurene fra hverandre.

Lego

Lego har blitt kåret til tidenes mest populære leketøy, og det er ikke uten grunn. Og det skulle bare mangle at produsentene følger med i tiden og oppdaterer leken. Tidligere hadde figurene samme ansikt, enkle klær og hender som forsvant sporløst titt og ofte.

I dag har Lego-figurene mer moderne klær, ulike ansiktsuttrykk, utallige hårfrisyrer og mye annet moro.

My Little Pony

De søte hestene har vært en slager siden 1981. Fram til slutten av 1990-tallet bodde de i Friendship Gardens, før landet byttet navn til Ponyland.

I 2010 ble fjerde generasjon ponnier lansert. Disse bor i Equestria, og figurene opptrer også i både TV-serier og filmer.

Den største forskjellen fra 1990-tallet er likevel at ponniene nå har blitt menneskelige. I 2013 kom Equestria Girls, hvor ponniene via en portal blir mennesker, med de utfordringene det fører med seg.

Littlest Pet Shop

De søte, små dyrene ble lansert på begynnelsen av 1990-tallet. TV-serien fra 1995 gjorde ikke figurene mindre populære, og mange barn drømte om å starte sin egen dyrebutikk.

I dag ser figurene ganske annerledes ut, noe vi først og fremst ser på øynene, som er flere ganger større enn hos originalene.

Ty-bamser

Mange kastet seg over Beanie Babies da de kom i salg i 1993. Men vi skjønte fort at vi ikke bokstavelig talt kunne «kaste oss over dem». Det ble nemlig sagt at de søte bamsene ville bli mye verdt med tiden, og hvis vi behandlet dem pent og lot lappen på øret bli hengende, kunne vi bli rike om noen år.

Vi har til gode å høre om noen som ble rike av Ty-samlingen sin. Men de som produserer dem bør derimot ikke klage. Bamsene har forandret utseende, og mange barn beskriver dem i dag som «bamser med store øyne» - noe de absolutt har rett i. Det blir stadig produsert nye bamser, mens de gamle tas ut av produksjon - så hvem vet, kanskje vi ikke skal gi opp håpet om å bli Ty-millionærer?